• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Krivokapiću: Što mrči kad kovati nećeš? Neće proći pokušaji da destabilizuje državu

Gospodine Krivokapiću povucite zahtjev koji ste uputili Skupštini i prekinite sa unižavanjem institucija Crne Gore a posebno Vlade Crne Gore. Ne budite više onaj kojeg se narod stidi nego barem kao čovjek od integriteta i vjernik budite dostojanstveni i postupite smjerno i pribrano.

Gospodine Krivokapiću ako nijeste znali, a sumnjam da ste baš toliko neznaveni, mada ni to nije nemoguće, prema Ustavu Crne Gore Skupština se ne može raspustiti ako je pokrenut postupak glasanja o nepovjerenju Vladi. Možda nijeste obaviješteni ali juče je pokrenuta inicijativa za razrješenje Vas i Vaše vlade pa prema tome kako bi to rekao Njegoš u Gorskom vijencu "Što se mrči kada kovat nećeš!”. Neće proći vaši pokušaji da izazovete haos u državi i da je destabilizujete glumeći neuspjelog premijera koji pokušava da kao svaki autorkarata koji odlazi napravi haos kako bi barem za koji dan usporio svoj konačni krah.

Koliko ste važan kao premijer najbolj govori sama činjenica da ste sazvali elektronsku sjednicu i u njenom krnjem sastavu zatvoreni iza svojih zidova donijeli neustavnu odluku da tražite skraćenje mandata poslanicima i raspuštanje Skupštine Crne Gore. Sada se već ponašate poput vaših uzora autokrata koji su na kraju svojih autoritarnih režima bili spremni na sve samo da sebi produže politički život, ovđe bi i Slobodan Milošević stao. Ništa nijeste od njega naučili.

Nema više sumnje bićete zapamćeni kao najgori ne samo premijer u istoriji ove velike i moćne nacije nego i kao njeno najveće zastiđe. Vjerujte da u holu zgrade Vlada Crne Gore vaša slika neće stajati pored niza fotografija onih koji su prije vas časno i dostojanstveno vodili sve prethodne vlade decenijama unazad.

Jovo Rabrenović, potpredsjednik LPCG 

PR služba LPCG 

LP: Podržaćemo smjenu Vlade, većina konačno shvatila da Crna Gora tone i posrće

 

Liberalna partija podržaće smjenu ove Vlade u Skupštini Crne Gore na prvoj narednoj sjednici. Kako inicijativa za smjenu Vlade čiji smo bili potpisnici prošlog mjeseca nije dobila potrebnu većinu, iskazujemo zadovoljstvo što je, nedugo zatim, većina poslanika ipak shvatila da je to jedino rješenje za Crnu Goru.

Već godinu ipo dana Crna Gora nalazi se u stanju haosa, nesigurnosti, njom vlada amaterizam, neznanje i nepotizam neviđenih razmjera. Uz sve to, Crna Gora stavljena je na milost i nemilost tuđim interesima a njena Vlada služi u korist sopstvene štete, urušavajući kompletan sistem, privredu, ekonomiju ali i spoljnu politiku i ugled Crne Gore, kako bi sve to lakše, na tacnu, ispostavili svojim nalogodavcima i šefovima.

Preduboko je već potonula i posrnula Crna Gora da smo u obavezi da podržimo svaki potez koji će zaustaviti to posrnuće i dati nadu da se naša država može vratiti na put demokratskih, građanskih i modernih društava. Liberalna partija uvijek je na prvo mjesto, ispred partijskih, ličnih ili bilo kakvih partikularnih, postavljala interese Crne Gore. Pozivamo i sve partije iz opozicije, građanski i proevropski orijentisane, da slijede takav primjer i odogovorno se odnesu prema vremenu koje dolazi. Crna Gora je pred velikim iskušenjima a građani očekuju od nas mnogo.

PR služba LPCG 

Đukić: Čirgić i Radoman međunarodno priznati naučni radnici, a u CG se kažnjavaju za svoj naučni rad

Najdelikatniji posao danas u Crnoj Gori je bavljenje crnogorskim identitetom i njegovim očuvanjem, u svim njegovim segmentima. 

Delikatniji od još delikatnijih je tako suptilno tkivo kao što su temeljno, naučno, detaljno, standardno-jezičko i dijalekatsko bavljenje jezikom. Unutar istraživanja jezičkog bogatstva, i jezičkog, naučnog i kulturnog blaga, arhiv je neizbježna stanica. Neumorni pregaoci na tom putu su nevjerovatni književni i naučni kapaciteti - Adnan Čirgić i Aleksandar Radoman, kojima se diči i šira naučna javnost. ,,Niko nije pop u svom selu" - možemo danas slobodno preinačiti u Crnoj Gori - da ,,niko nije pop SPC ukoliko to stvarno nije po vokaciji, a time i bog i batina." Naime, dvojici vrhunskih intelektualaca je ,,po pravdi božijoj" - u vidu pravno-zemaljskih zakona uručena presuda  po kojoj su dužni da plate preko 42000€ za plagijat sopstvenog djela počinjen od strane onih, kojima naznačena suma treba da bude uplaćena.

Pravda je doslovno okrenuta naglavačke, oštećena strana umjesto da bude zaštićena, obavezuje se da još i nagradi počinioce nedjela i bezakonja. 

Da nas 42. Vlada Crne Gore ne bi koštala po 42 godine živote, svakog od nas pojedinačno, molimo međunarodne instance da reaguju a mi ćemo takvu borbu svakako nastaviti još snažnije.

Ivana Đukić,P

redsjednica Odbora LP Cetinje

DF sa vrha vlasti nastavlja da uvlači Crnu Goru u blato u kojem se oni najkomotnije osjećaju, i nijesu za bolje od Hepija

Demokratski front je tiradama o odbrani Hepi televizije, trovačkog i huškačkog programa koji zagađuje javnost, toliko gnusno da je čak i ova Vlada morala zabraniti emitovanje ovog TV na teritoriji Crne Gore, nastavlja da uvlači Crnu Goru u blato. Ovim su samo potvrdili svoje glavno političko opredjeljenje i cilj na vlasti, ali I dokazali još jednom da i nijesu za bolje od Hepija, kako se kaže “našla vreća zakrpu”.
DF i Tv Hepi na istom su zadatku već godinama, da truju crnogorsku javnost mržnjom, fašizmom, veličaju ratne zločine u javnom etru i unose nemir, razdor i smutnju među ljude, a posebno je opasno što to sada rade sa pozicija vlasti i u Srbiji i u Crnoj Gori.

Oni idu čak i korak dalje, pa zabranu ovog ogavnog programa čiji su lajtmotiv najgnusnije uvrede, psovke, nemoral, relativizacija genocida, zločina i kriminala, izjednačavaju sa cijelim srpskim narodom, nazivajući zabranu ovog programa “antisrpskim činom”. Uvjeren sam da i srpski narod shvata u kakvu propast i mrak ih ovakve političke strukture uvlače i da takva politika ludila neće više imati prilike da se za bilo što pita u državi.

Nažalost, zlo nacizma, mržnje, agresije i militarizma dobilo je krila i u Crnoj Gori i u regionu pa iz dana u dan šokiraju sve dobronamjerne i razumne građane koliko su daleko spremni da idu, sijući zlo i razdor u javnosti, ne brinući o životu ljudi već samo o svojim suludim velikodržavnim ambicijama i idejama u kojima maštaju o etnički čistim teritorijama đe nema mjesta životu već samo smrti, patnji i smutnji.

Liberalna partija čvrsto će stajati, kao i uvijek, nasuprot takvom ludilu i uvijek glasno upozoravati na pogubne posljedice takvih politika i u Crnoj Gori ali i u državama regiona. Dužni smo, svi zajedno, da dignemo glas protiv takvog ludila koje se sada svima prikazalo u svojem pravom obliku i onemogućimo im da troše budućnost naše đeće na ispričane priče prošlosti, uvlačeći nas u blato u koje se oni najkomotnije osjećaju.

Esad Šainović, 

Generalni sekretar Liberalne partije 

LP: Svi da ustanemo protiv jačanje agresivnog i primitivnog nacionalizma koji destabilizuje Bosnu

Liberalna partija Crne Gore pridružuje se širokoj međunarodnoj akciji mnogobrojnih asocijacija dijaspore Bosne i Hercegovine ali i demokratskih snaga i pokreta kojom se ukazuje na potrebu očuvanja mira, nezavisnosti, građanskog poretka i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, te promicanje demokratije, građanskih i ljudskih sloboda u ovoj državi.

Nastavi sa čitanjem

Još članaka...


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me