• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Linč Duške Pejović govori o karakteru politike koju nudi nova većina

Liberalna partija oštro osuđuje medijsku hajku na novinarku Javnog servisa Dušku Pejović, koja je već danima na udaru raznih političkih, parapolitičkih i drugih centara moći iz države i regiona.

Pejović se nalazi na udaru zbog profesionalnog obavljanja novinarskog posla, dopadalo se to nekome ili ne, i kritičkog istupa prema političkim liderima u emisijama, koji su kao javne ličnosti to dužni da trpe i da daju sve odogovore javnosti, naročito na javnom servisu. Infantilan je i licemjeran selektivni pristup zahtjevima da mediji budu kritički orijentisani i propituju namjere i motive nosilaca političke moći, ali po pravilu onih drugih.

Nastavi sa čitanjem

Čestitka LP povodom Dana Opštine Nikšić

Građanima i građankama Nikšića, predsjedniku Opštine, predsjedniku Skupštine Opštine i odbornicima u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore čestitam 18. septembar Dan Opštine Nikšić.

Ovaj dan podsjeća nas na istinsku veličinu Nikšića i pregalaštvo i sposobnost njegovih ljudi. U borbama za oslobođenje grada od okupatora učestvovalo je 11.000 boraca iz Nišića a njih 45 bili su narodni heroji. Protiv mnogostruko veće sile, hrabro su istupili i okitili sebe slavom a svoj grad i narod slobodom i napretkom, na ponos Crne Gore.

Nastavi sa čitanjem

Sramotna satanizacija desetina hiljada građana od strane Abazovića

Stavove koje je iznio g. Dritan Abazović da su građani Crne Gore okupljeni na patriotskom mitingu u Podgorici prošle neđelje zapravo skup "lelekača po trgovima" koji leleču da bi "zaštitili privatne interese", sa gnušanjem odbacujemo. Sramotna je satanizacija desetina hiljada građana od strane Abazovića samo zato što drugačije razmišljaju i vide Crnu Goru na drugačijem putu od onog sa kojim on koketira, nacionalističkom i desničarskom pod uticajem crkve i centara moći van države.

Nastavi sa čitanjem

GO LP: Istorijski iskorak kada niko ne spori rezultate izbora, liberale očekuje nova etapa

Glavni odbor Liberalne partije zasijedao je sinoć u Podgorici. Sa sjednice su upućene čestitke svim učesnicima izbora na ostvarenim rezultatima a posebno liberalima koji su uspjeli da očuvaju ili ojačaju svoju poziciju u naročito teškim uslovima, kako na parlamentarnim izborima tako u Gusinju, Budvi i Kotoru gdje je LP rijetka suverenistička partija koja je zabilježila rast povjerenja građana.

Nastavi sa čitanjem

Forum žena LP: Gnusni napadi na Barjaktarević odraz mržnje prema CG

Sramotne kampanje linčovanja ljudi i širenja nacionalizma u pojedinim medijima i dijelu javnosti ne prestaju. Na red je došla i jedna žena, koja se bavi muzikom, Jadranka Barjaktarević, i to isključivo zbog svoje nacionalne pripadnosti i odanosti ideji suverene Crne Gore. Baveći se svojim poslom ona je pjevala pjesme koje slave Crnu Goru, što je nekima, očigledno, nepodnošljivo. Naročito što se sve to desilo nakon veličanstvenog patriotskog skupa u Podgorici. Ono što nas posebno zabrinjava jesu komentari žena koji na gnusan način napadaju upravo jednu ženu koja je meta nacionalističkog linča. Braneći liberalne principe, slobodu govora i opredjeljenja te posebno prava žena u tradicionalističkom i patrijarhalnom društvu, liberalke su dužne da reaguju i ukažu na ovakve izlive mržnje koji opasno truju naše društvo. Najlakša meta uvijek je žena.

Nastavi sa čitanjem

Još članaka...


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me