• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Finalni čin šovinističke farse u Pljevljima, Vlada da stane na kraj divljanju lokalnih ekstremista

Današnja odluka Skupštine Opštine Pljevlja da se crkveni praznik proglasi za Dan Opštine finalni je čin šovinističke farse pljevaljske vlasti koja već dugo prkosi zdravom razumu ali i Ustavu Crne Gore. Pozivamo makar Vladu Crne Gore da se urazumi i stane na kraj divljaljanju lokalnih ekstremista i nacionalista iz Pljevalja tako što će poništiti ove odluke i prijedlog Statuta, iako je teško mnogo očekivati od Vlade koja je dala značajan doprinos upravo ovakvoj situaciji u društvu. 

Nastavi sa čitanjem

Drobnjak: LP Podgorica traži besplatan gradski prijevoz za penzionere, nezaposlene, OSI…

Liberalna partija Glavnog grada uvažavajući potrebu svih građana Podgorice a posebno onih kategorija koje su najosjetljivije i na koje najviše utiče trenutno inflatorno stanje odnosno galopirajuća inflacija i rast cijena Skupštini Glavnog grada predložiti da se izvrši izmjena odluke o besplatnom prijevozu učenika na način što će se besplatni prijevoz odnositi i na penzionere za OSI lica, nezaposlene, korisnike socijalne pomoći i ostale ranjive kategorije društva.

Nastavi sa čitanjem

Ljumović: Nedopustiv odnos Gradskog saobraćaja Podgorice prema građanima, red vožnje ne postoji a građani čekaju

Odnos ,,Puteva" i Sekretarijata za saobraćaj prema građanima Glavnog grada je nedopustiv. Nije novina da je javni gradski prevoz u Glavnom gradu naše države daleko od evropskih standarda. Svi oni koji su prinuđeni da koriste isti, sjetiće se, a i sjećaju se samovolje i niskog kvaliteta usluge koja je bila dostupna građanima dok su privatni prevoznici obavljali isti. Red vožnje je bio misaona imenica, a i unificiranost karte koju su nudili privatni prevoznici suprotno odlukama nadležnih organa.

Nastavi sa čitanjem

Bivši ministar Adžić nedostojan funkcije, bukvalno je shvatio titulu “prvi pendrek države”

Savremena crnogorska istorija nije zabilježila slučaj da jedan ministar MUP-a fizički nasrće na policijske službenike na ulici i prijeti im jer misle drugačije od njega. Bivši ministar Adžić koji još uvijek uzurpira ministarsku fotelju danas je ponizo i sebe i državu i potvrdio da je nedostojan javne funkcije. On je očigledno bukvalno shvatio onu “prvi pendrek države”.

Nastavi sa čitanjem

Belan na predstavljanju Programske platforme LDP Sjeverne Makedonije

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan je danas u Skoplju učestvovao na svečanoj Promociji programske platforme Liberalno demokratske partije Sjeverne Makedonije, a na poziv predsjednice LDP Monike Zajkove.

Promocija nove programske platforme LDP predstavlja kulminaciju partijskog kongresa i njom se postavljaju strateške političke smjernice koje liberalne demokrate nude makedonskom društvu kao rješenje za izazove koje Sjevernu Makedoniju očekuju u narednim godinama.

Belan je u ime LP Crne Gore makedonskim liberalkama i liberalima čestitao na kreiranju nove platforme i prilagođavanju političke vizije novim, modernim vremenima. „Zajedno sa vama, kao našim dugogodišnjim prijateljima i partnerima u međunarodnim liberalnim asocijacijama, prije svega u ALDE i LIBSEEN-u, dužni smo odgovorno i beskompromisno raditi da u Makedoniji i Crnoj Gori, a zatim i na cjelokupnom Zapadnom Balkanu, savremene liberalne ideje postavimo kao ključan odgovor i rješenje za višedecenijske zablude i promašaje, i da naše dvije zemlje i Zapadni Balkan učinimo konačno sastavnim formalnim dijelom ujedinjene porodice evropskih država” kazao je Belan.

Belan je istakao da je političko „prokletstvo” liberala to što uvijek govore o budućnosti, predviđaju budućnost i u sadašnjosti nude efikasna i praktična rješenja za izazove koji će tek doći. Kazao je da programska platforma koju LDP danas prezentuje „crta” makedonsku budućnost. „Zato vam želim da je implementirate na korist svih građanki i građana Sjeverne Makedonije, a na radost i zadovoljstvo svih nas, vaših prijatelja i partnera” zaključio je Belan.

PR Služba LPCG 

Promaja u bezbjednosnom sektoru Crne Gore

U kultnom američkom filmu “Bjekstvo iz Šošenka”, bježeći iz zatvora Endi Dufrein se kroz tunel domogao slobode. Kod nas u Podgorici ne bi ni otkrili tunel koji vodi do depoa Višeg suda da nije bilo tradicionalnog crnogorskog neprijatelja, promaje. Promaja i počinioci ovog krivičnog djela iz do sada utvrđenog činjeničnog stanja odnijeli su “samo 19” pištolja korištenih za teška krivična djela. Tunel je prokopan u samom centru Podgorice, gdje se nalaze najvažnije institucije naše države.

A što ako je tunel na čijem se kraju ne nazire svjetlo normalne države, dimna zavjesa ovog našeg, kao sito šupljeg bezbjednosnog sektora kojim vladaju i u protekle tri godine kroje sudbinu zemlje, kadrovi sa kriminalnim dosijeima, savjetnici i pobornici službi kojima, blago rečeno, crnogorska pozicija u evroatlantskim integracijama nije na srcu? Da li se iko u ovim silnim špekulacijama to zapitao?

Promaja bije iz tunela, a ne znamo odakle nam duva, dok se čelnici Vlade i MUP-a igraju kviza i svakodnevno lansiraju nove teorije. Na toj vjetrometini predsjednik države lijepi etikete medijima, konkretno Pobjedi, koja ga je sučelila sa problematičnim i dokumentima poduprijetim izvozom oružja. Umjesto da konkretno odgovori on puca po medijima. Pritom SDT po službenoj dužnosti još uvijek ništa ne preduzima. I ta je priča skopčana sa bezbjednosnim sektorom, samo što je, makar prema publikovanim informacijama, i tada čišćeno u tom  sektoru da bi dozvola za oružje ugledala svjetlo dana. Odnosno sklonjen je onaj ko to nije odobrio.

Treba li podsjećati da je tehnički premijer Dritan Abazović sklonio Sava Kenteru sa čela ANB kada je načeo ruske kadrove u našem diplomatsko/bezbjednosnom sektoru i u momentu kada je ANB u saradnji sa partnerskim službama razotkrila šeme sa švercom cigareta.
Kad sve to posložite, pitanje je ko se ovdje pokušava praviti blesavim, ili treba da se žalimo da nas je sve ubila promaja iz tunela pravde koji prijeti da nam od države "ostanu samo dugmići".

I da ne zaboravimo, kao šlag na torti, NN lice je ukralo djelovodnik Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore i to djelovodnik predmeta građevinske inspekcije. I to može Crna Gora!

 

Aleksandar Ljumović

Potpredsjednik Liberalne partije

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me