• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Rabrenović: Krivokapić postavio Vukšića nezakono i iza očiju javnosti

Novi skandal potresa Vladu Crne Gore i, nažalost, cijelu državu rušeći njen, ionako, oslabljen i degradiran ugled koji ima u domaćoj ali i međunarodnoj javnosti u posljednjih šet mjeseci vladavine klerikalne i odnarođene većine. 

Predśednik Vlade u tehničkom mandatu je postavio, mimo zakona i zakonske procedure, Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, a ta odluka je ekspresno pod okriljem noći objavljena u Službenom listu Crne Gore. Sve je to urađeno daleko od očiju javnosti koristeći neradne dane i nastupajući vikend kako bi se “talasanje” javnosti smirilo do poneđeljka jer je za očekivati da tada slijedi novi talas skandala. 

Vlada, odnosno lično njen predśednik, je tu odluku donijela bez održavanja sjednice. Krivokapić je direktno prekršio Zakon o ANB u kome se jasno navodi da imenovanju mora prethoditi mišljenje dobijeno od Skupština Crne Gore. 

Ova odluka Krivokapića je očigledno iznuđena i pod pritiskom urađena, jer se ne može drugačije tumačiti njegov nehajan i neozbiljan pristup ovako važnom pitanju. Ujedno, još više čudi da gospodina Vukšić kao bivši sudija, advokat i visoko pozicioniran član Advokatske komore Crne Gore, prihvata da bude nezakonito imenovan na jednu od ključnih pozicija u bezbjednosnom sektoru. 

Jovo Rabrenović, 
Potpredśednik Liberalne partije 

LP Podgorica: Pokušaj da se nanese šteta FK "Budućnost" i gradu iz krugova van sporta

Osuđujemo skaradno i neprimjereno ponašanje i skandiranje ostrašćene grupice koja se zatekla na stadionu Budućnosti sa namjerom da pokuša uvredama na račun naših susjeda, sugrađana i prijatelja Albanaca, nanijeti štetu i FK Budućnost i Podgorici i zajedničkom životu koji se vjekovima gaji u gradu. Jasno je da ova grupa nema veze sa klubom niti gradom i da im je jedini cilj bio izazvati skandal unoseći koreografije nepoznate crnogorskoj sportskoj sceni, očito pod uticajem nekih grupa iz regiona. 

Kao građani Podgorice izvinjavamo se javnosti, naročito sugrađanima koji su vrijeđani skandiranjem ali i svakom normalnom čovjeku našeg grada i Crne Gore. Ovo je izolovan slučaj inspirisan izvan sportskih krugova, a reakcija publike na stadionu koja je negodovala i povicima nadjačala sramotno skandiranje ove grupice, dovoljno govori da većina ne podržava ovakve skandale. 

Odbor Liberalne partije Glavnog grada Podgorica 

Krivokapićeva samovolja pokušaj je državnog udara i sramota za Crnu Goru 

Sinoćnji regionalni skandal koji je državi Crnoj Gori priredio predsjednik Vlade g. Zdravko Krivokapić ravan je pokušaju državnog udara. Samovoljni i jednostrani potezi premijera koji je nenajavljeno odletio u Beograd na noge vrhu SPC i Vlade Srbije bez ikakvog ovlaštenja i informacije prema javnosti u Crnoj Gori još jedan je sramotni čin u političkoj karijeri ove vlasti čiji se kraj nazire. Ovakvo direktno miješanje susjedne države i primanje instrukcija iz Beograda te preuzimanje svih nadležnosti države od stane jednog čovjeka čija je volji kreirana iz  inostranstva, ima sve karakteristike državnog udara. Kako drugačije protumačiti ono što se sinoć desilo u Beogradu? 

Postavlja se pitanje da li je Crna Gora još uvijek suštinski samostalna država koja sama donosi svoje odluke ili njih kreiraju strani centri moći, ovoga puta vrh države Srbije i crkve u Srbiji? Da skandal bude još veći, srpska državna inforamtivna agencija Tanjug ekskluzivno najavljuje potpisivanje sporazuma za koji je premijer, zajedno sa potpredsjednikom Abazovićem, tvrdio da neće biti potpisan još neko vrijeme i da će građani biti upoznati o odredbama ugovora. Ipak o sadržaju ovog sporazuma Crna Gora i njena javnost još uvijek ništa ne zna. 

Nemušti su pokušaji premijera koji se pravda da je došao u Beograd da agituje za vladiku SPC Joanikija, kao da je to kakav državni interes, iako sami Joanikije kaže da ga je u Beograd zvao kako bi ovaj potpisao blanko sporazum sa SPC o kojem se Crna Gora očigledno ništa ne pita. Premijer koji izigrava lobistu vladikama na crkvenim saborima umjesto da štiti interese države Crne Gore kao jedne od potpisnica eventualnog sporazuma, nema nikakav legitimitet da dalje nastavi takav posao, makar ne u ime države i građana Crne Gore.

PR služba LPCG 

LP: Opasna atmosfera linča novinara koji drugačije misle

Liberalna partija oštro osuđuje prijetnje upućenje regionalno poznatom novinaru Draganu Bursaću, ali i mediju Anteni M i njenom glavnom uredniku Darku Šukoviću. Ovaj medij dobio je prijetnje nakon što je prenio vijest o prijetnjama Bursaću, takva drskost i bezočnost u činjenju ovog krivičnog djela, dodatni je motiv da se počinioci hitno pronađu i procesuiraju. Vlada i nadležni organi moraju pokazati volju da se suoče sa samovoljom agresivnih pojedinaca i grupa koji su doživjeli procvat u posljednje vrijeme. Izostanak reakcija sa vrha vlasti očigledno samo dodatno inspiriše takve agresivne, nacionalističke snage i pojedince.

U Crnoj Gori vlada opasna atmosfera linča svih onih koji drugačije misle, a naročito novinara. Nedavno je čak i partija predsjedavajućeg Skupštine g. Bečića otpočela kampanju na novinarku javnog servisa i javni servis, baveći se niskim i nezakonitim radnjama. Umjesto osude sa vrha države, mi svjedočimo podstrijekavanju na takva nedjela. Prvi ljudi vlasti moraju shvatiti kolika je odgovornost na njima ili podnijeti ostavke i prekinuti sa urušavanje stabilnosti i isntitucija ovog društva i države.

PR služba LPCG 

Rabrenović: Crna Gora je odustala od pridruživanja EU?

Postalo je potpuno jasno da Vlada Crne Gore kao izvršna vlast i Skupština Crne Gore kao zakonodavna vlast opstruiraju priključenje Crne Gore porodici najrazvijenih zemalja svijeta i njeno članstvo u EU. Dokaza je bezbroj, stoga ne treba gubiti vrijeme na njihovo  nabrajanje jer to ne bi donijelo korekciju povučenih poteza od strane navedenih vlasti. U prilog tezi da je na sceni potpuno odustajanje od procesa priključenja EU između ostalog govori i činjenica da Skupština Crne Gore ne samo da ne usvaja nego čak i ne razmatra materijale koji su u njenoj  nadležnosti već ih potpuno očigledno odbacijue i preskače. Da li je po srijedi samo nesnalaženje skupštinske većine i njenih stručnih tijela ili stvarna namjera da se izbjegne usvajanje izvještaja koje su prethodna vlada i ministarstva usvojili nije teško pretpostaviti, jer je sigurno jasno da je u pitanju očigledna i neskrivena namjera da se po cijenu nepoštovanja zakona izbjegne čak i indirektna podrška nečemu što su oni prošli radili kvalitetno i u skladu sa evropskim principima.

Nastavi sa čitanjem


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me