• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Bečić odbio, Jokić podržao inicijativu liberala u Kotoru (VIDEO)

 

Bečić odbio, Jokić podržao inicijativu liberala u Kotoru (VIDEO) 

Liberalna partija u Kotoru pokrenula je inicijativu za podizanje spomenika knjazu Danilu I Petroviću Njegošu povodom 160 godina od njegovog ubistva u ovom gradu. Sjajan odziv građana Kotora pokazao je da je ovakva inicijativa nadmašila očekivanja i da je ovo mnogo više od partijske inicijative liberala, već je dobilo status pitanja od opšteg interesa i želje građana. Da je to tako, pokazuje i veliki broj potpisa podrške ali i javnih ličnosti i uglednih ljudi Kotora koji su otvoreno podržali inicijativu.

Aktivisti LP danas u Kotoru nastavili su prikupljanje potpisa za ovu peticiju i upoznavali građane na rivi sa istom. Na rivi su se danas zatekli i lideri Demokrata Aleksa Bečić i bivši predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić koji su sa svojim aktivistima sprovodili kampanju, pa su predstavnici liberala i njima ponudili da potpišu peticiju za izgradnju spomenika knjazu Danilu.

Aleksa Bečić lider Demokrata je iz nepoznatih razloga odbio da uopšte sasluša pa i da potpiše inicijativu pa nije jasno da li je to uradio jer ima nešto protiv istorijske ličnosti knjaza Danila, koji je najveći crnogorski reformator i vladar koji je odvojio državu i crkvu u Crnoj Gori i uspostavio moderne institucije, ili je odbio zato jer je inicijativu pokrenula Liberalna partija u Kotoru.

Njegov kolega i bivši predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, očigledno je bolje razumio duh inicijative koja je prerasla u nadstranačku i otvoreno je podržao peticiju i potpisao inicijativu za podizanje spomenika knjazu Danilu, čime se i potvrdilo da je ova peticija od opšteg interesa i iznad svih partija. Uprkost tome što partijski šef Aleksa Bečić nije našao za shodno ni da sasluša inicijativu, mi se srdačno zahvaljujemo Vladimiru Jokiću što je na istom mjestu kao kotoranin prepoznao značaj ove ideje.

VIDEO 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me