• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Saopštenje Odbora Glavnog grada Liberalne partije - Odbornici DF prekinite neprimjerenu blokadu u Podgorici

Pozivamo odbornike DF da u skladu sa odgovornošću koju imaju prema građanima Podgorice, a posebno prema onim koji su ih izabrali za svoje prijedstavnike, prekinu blokadu glavne gradske saobraćajnice i omoguće istim tim građanima da mogu nesmetano da žive i rade u Glavnom gradu. Sigurni smo da su odbornici DF, kao neko ko je dobro upoznat sa funkcionisanjem službi Glavnog grada, odgovorni prema svim građanima podjednako i da neće dozvoliti dalje remećenje osnovnih prava građana na slobodno korišćenje gradskih saobraćajnica. Svaki drugačiji postupak, koji ne bi vodio deblokadi života u Podgorici, mogao bi se tretirati i razumjeti od strane stanovnika, a i gostiju Glavnog grada kao namjerno i smišljeno opstruisanje, koje ima samo jedan cilj, da pokuša da uništi privredu ne samo Podgorice nego i Crne Gore. Pokušaj stvaranja političke krize traje od prije dvije sedmice, kada ste blokirali vitalne sobraćajne funkcije grada kojem pripadate i koji želite da kaznite jer nemate dovoljno podrške za svoje ciljeve. Ne čudi što to rade ljudi iz vaših redova koji ne žive u ovom gradu, nego čudi da upravo vi koji se na svim Skupštinam Glavnog grada zalažete za bolje uslove života građana Podgorice, radite sve da tim istim građanima nametnete ne samo dodatne novčane troškove  nego i da ih iscrpite i dodatno opteretite. Evidentno da ste se izgubili u svojim zahtjevima jer su oni apsurdni, kao što je i vaš protest postao apsurd sam po sebi.

Jedno je sigurno, protest DF ulazi u Ginisovu knjigu rekorda kao jedini protest koje se održava bez prisustva protestanata i po tome ste jedinstveni i o tome cijela regionalana javnost govori prikazujući šatorsko naselje bez stanovnika. Postigli ste što nijeste očekivali i po tome će vas istorija pamtiti, imate proteste bez učesnika. Na kraju mandata vaši poslanici bojkotuju Skupštinu Crne Gore i traže da se njima preda vlast, nažalost vi bojkotujete građane ove države i ovoga grada, a na sreću građani bojkotuju vas i vaš neuspjeli protest. To valjda dovoljno govori o uspješnosti vaših neuspjelih okupljanja, kao što zastave i transparenti posvećeni nekih stranim državama dominiraju na ogradama i drveću oko šatorskog naselja, jer na sreću stanovnika Crne Gore, a posebno Podgorice nema protestanata pa samim tim nema ko da ih nosi.

Zato, još jednom vam poručujemo, prekinite da kažnjavate stanovnike ovoga grada i države, jer izbori će brzo, pa će onda građani odlučiti šta sa vama koji ste im uskraćivali elementarna građanska prava i držali ih u blokadi. Građani će odlučiti pa vas u poslaničkim klupama neće biti.

Odbor Glavnog grada Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me