• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberalna partija predlaže Rezoluciju o stabilizaciji političke situacije

Liberalna partija Crne Gore podnijeće Skupštini Crne Gore Prijedlog Rezolucije o stabilizaciji političkog i parlamentarnog života u Crnoj Gori. Shvatajući neophodnost toga da najviše predstavničko tijelo građana Crne Gore pruži poseban doprinos daljem društvenom progresu kroz normalizaciju funkcionisanja političkih odnosa i jasno opredjeljenje za daljim djelovanjem na principima parlamentarne demokratije, uvjereni smo da će i drugi poslanički klubovi podržati ovakvu Rezoluciju.

Rezolucija koju će liberali predložiti Skupštini jasno će identifikovati sve izazove sa kojima se suočava crnogorski politički i parlamentarni sistem i pokušati da konkretizuje opredjeljenje svih parlamentarnih subjekata za konkretnim rješavanjem takvih izazova. 

Liberalna partija Crne Gore pozdravlja i odluku predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da odgovori na zahtjeve liberala i, konačno, zakaže prvu sjednicu jesenjeg zasijedanja, 13. oktobra u Prijestonici Cetinje. Podsjećamo, LP je već nekoliko dana zahtijevala od predsjednika Skupštine da na ovaj način omogući redovno funkcionisanje parlamentarnog života, kao „žile kucavice“ svakog društva.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me