• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Desničari da se ostave liberala

Liberalna partija apeluje na organizatore protesta Demokratskog fronta da se ostave pozivanja i prozivanja liberala i nekadašnjeg lidera crnogorskih liberala Slavka Perovića.  Takav nonsens, da se desničarske i konzervativne stranke pozivaju na nasljeđe liberalizma i liberalnih lidera neviđen je u Evropi i svijetu.  Populizam, politikanstvo, agresivna i klerikalna retorika koju demonstriraju govornici na protestima ispred Skupštine Crne Gore nije svojstvena liberalnim idejama i ideologiji liberalizma, slobodnog pojedinca i društva utemeljenog na parlametaroj demokratiji.

Podsjećamo javnost da je baš Nebojša Medojević koji se na sinoćnom skupu pozivao na liberale i Perovića, nakon izbora 2001. godine izričito zahtijevao od liberala i istog tog Perovića da mu se retroaktivno "vrati" glas koje je na izborima dao liberalima.

Liberalna partija podsjeća i na poziv Demokratskom frontu da se što prije vrati u skupštinske klupe i nastavi borbu za svoje političke principe onako kako su ih građani ovlastili na parlamentarnim izborima- preko poslaničkih mandata. Liberalna partija poziva, zato, još jednom predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da što hitnije zakaže sjednicu Drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u Prijestonici Cetinje koja jedino može legitimno rješavati svaki politički problem i zahtjev.

Ammar Borančić,

Portparol Liberalne partije Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me