• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Belan na predstavljanju Programske platforme LDP Sjeverne Makedonije

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan je danas u Skoplju učestvovao na svečanoj Promociji programske platforme Liberalno demokratske partije Sjeverne Makedonije, a na poziv predsjednice LDP Monike Zajkove.

Promocija nove programske platforme LDP predstavlja kulminaciju partijskog kongresa i njom se postavljaju strateške političke smjernice koje liberalne demokrate nude makedonskom društvu kao rješenje za izazove koje Sjevernu Makedoniju očekuju u narednim godinama.

Belan je u ime LP Crne Gore makedonskim liberalkama i liberalima čestitao na kreiranju nove platforme i prilagođavanju političke vizije novim, modernim vremenima. „Zajedno sa vama, kao našim dugogodišnjim prijateljima i partnerima u međunarodnim liberalnim asocijacijama, prije svega u ALDE i LIBSEEN-u, dužni smo odgovorno i beskompromisno raditi da u Makedoniji i Crnoj Gori, a zatim i na cjelokupnom Zapadnom Balkanu, savremene liberalne ideje postavimo kao ključan odgovor i rješenje za višedecenijske zablude i promašaje, i da naše dvije zemlje i Zapadni Balkan učinimo konačno sastavnim formalnim dijelom ujedinjene porodice evropskih država” kazao je Belan.

Belan je istakao da je političko „prokletstvo” liberala to što uvijek govore o budućnosti, predviđaju budućnost i u sadašnjosti nude efikasna i praktična rješenja za izazove koji će tek doći. Kazao je da programska platforma koju LDP danas prezentuje „crta” makedonsku budućnost. „Zato vam želim da je implementirate na korist svih građanki i građana Sjeverne Makedonije, a na radost i zadovoljstvo svih nas, vaših prijatelja i partnera” zaključio je Belan.

PR Služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me