• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Belan na osnivačkoj Skupštini Liberala i demokrata Srbije: Imate podršku građanske i liberalne Crne Gore

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan prisustvovao je Osnivačkoj Skupštini Liberala i demokrata u Beogradu, nove liberalne stranke u Srbiji.

Belan je istakao crnogorski liberali pružaju punu podršku proklamovanim načelima LIBDEM-a, slobode, građanskog društva, slobodnog tržišta, borbe protiv svih vrsta ekstremizma, nacionalizma i šovinizma, uz snažno nastojanje da Srbija postane članica Evropske unije i otvori dijalog u društvu o članstvu u NATO savezu, čiji je Crna Gora već član. "Na ovim načelima u Liberalnoj partiji Crne Gore ćete uvijek imati odanog i pouzdanog prijatelja i partnera." poručio je predsjednik LP u Beogradu. 

Osnivač nove političke organizacije "Liberali i demokrate" Đorđo Žujović poručio je na svečanoj osnivačkoj skupštini te organizacije da ideja liberalizma koju danas osnivaju, predstavlja ideju slobode, ravnopravnosti i jednakosti. Ta organizacija, biće usmjerena na društvo koje se miri, ne samo sa sobom, nego i sa svojim zabludama, greškama i "neprijatnijom" bližom istorijom.

Belan je poručio i da je biti liberalni demokrata na Zapadnom Balkanu vraški teško opredjeljenje, a borba za načela za koja se zalažemo isto tako teška rabota. "Ali ovo radimo zato što vjerujemo, zato što znamo da su naši principi i programi nadmoćniji i superiorniji u odnosu na našu političku konkurenciju i zato što vrijeme uvijek pokaže da je to tako, ma koliko se dugo čekalo." poručio je Belan i iskazao podršku srpskim liberalim da istraju kao iskreni prijatelji građanske i slobodne Crne Gore.

 

PR služba LPCG 

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me