• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Ljumović: Mržnja uzima maha i vodi CG u ambis, hitno da se "spustimo na zemlju"

Što se desilo sa građanskom Crnom Gorom, gdje smo nestali i kako smo zastranili do te mjere da su nacionalizam i ksenofobija ovoliko prisutni u našem društvu? Na svakom koraku, u svakoj oblasti, od crkvenih velikodostojnika koji se najmanje bave vjerom, preko mržnjom zadojenih političkih junoša, do navijača koji na sportskim priredbama emituju fašističke poruke, a zaboravljaju da su medalje i pehare donosili i građani ove zemlje koji se drugačije zovu i drugačije Bogu mole, ali su jedno na terenu.

Dovoljno je proteklih par dana da pročitate naslove i vidite gdje živimo: od četničkog molebana u selu Gornje Zaostro u Beranama do proslave UČK u Ulcinju, od "Ubij Šiptara" na stadionu u Podgorici, do grafita "Kad se vojska na Kosovo vrati", faktički na obali Morače. Kao šlag na tortu dođe mlađani matičar i odbornik Glavnog grada "Brdža" koji vraća kapelu na Lovćen, a da ne zna ni čiju, i za Prizren je spreman, iako je u odborničke klupe sjeo kao izdanak izborne liste koja se zalaže za evropske vrijednosti.

Što bi rekli, ako smo sve ovo dozvolili, ili oguglali na ovakve primjere, onda "grdna rabota".

Moramo pod hitno spustiti na zemlju ovaj naš avion koji srlja u ambis kao da njime niko ne upravlja. Jer ako nastavimo u ovom pravcu - što sa domaćim snagama i perjanicama, što sa uvezenim činiocima sa strane - Crna Gora sigurno ide u propast.

Aleksandar Ljumović, potpredsjednik Liberalne partije 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me