• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Pritisak na visoke funkcionere LP uoči izbora, Marković meta tužilaštva zbog Belvedera

Pritisak na visoke funkcionere Liberalne partije nastavlja se. Uoči samih parlamentarnih izbora, a nakon što je objavljeno da je ona kandidat za poslanika LP, Jelena Marković članica Predsjedništva LP našla se na meti tužilaštva na Cetinju zbog dešavanja na Belvederu.

Dvije godine nakon demonstrancija na Belvederu, tužilaštvo se sjetilo da u ovom trenutku, nakon što je Marković objavila da je kanditat za poslanika, a neposredno i nakon što je podnijela žalbu Ustavnom sudu na Statut Opštine Nikšić i Opštine Žabljak u cilju zaštite ustavnosti, građanske i sekularne države. Da sve bude još šokantnije, u pozivu tužilaštva navodi se da Marković terete za krivično djelo kriminalnog udruživanja radi vršenja krivičnog djela, što je sramna optužba za prepoznatu javnu funkcionerku opozicione partije, građansku aktivistkinju i uglednu građanku.

Upozoravamo godinama na pritiske koji trpe istaknuti funkcioneri i aktivisti opozicije, a koji nerijetko dolaze i sa nivoa vlasti i državne sile. Pitamo se da li u Crnoj Gori ima bilo koje institucije, nakon trogodišnje pohare, koja je spreman da zaštiti ljudska i građanska prava onih koji ne razmišljaju kao vladajuća većina i koji se drznu da to javno kažu?

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me