• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali u Skoplju o EU perspektivi regiona, Borančić: Očekujemo snažniju podršku građanskim snagama u CG

Jakič, Borančić, Šainović, Kjučuk
Jakič, Borančić, Šainović, Kjučuk

Generalni sekretar LP Esad Šainović i portparol Ammar Borančić učestvovali su na međunarodnoj konferenciji liberala u Skoplju. Oni su diskutovali o daljim perspektivama proširenja EU te novom zamahu evropskih integracija regiona.

Na skupu je poručeno da je važno očuvati snažnu podršku ideju evropskog zajedništva i integracija u svim državama, naročito u vremenu uspona populizma i nacionalizma. Portparol LP Borančić kazao je da građanske snage u Crnoj Gori očekuju jasnu, nedvosmislenu i snažnu podršku od strane evropskih partnera u svojoj borbi za očuvanje ustavnosti, vladavine prava i građanskog društva. On je rekao da je podrška građana članstvu u EU u Crnoj Gori visoka ali da je aktuelna Vlada koja je bliska interesima Moskve i Beograda potpuno zaustavila evropske integracije, blokirala institucije i dovela do haosa koji prijeti da dovede do porasta evroskepticizma u državi. On je od prisutnih poslanika EP zatražio podršku za Crnu Goru i borbu građanskih i proevropskih snaga koja traje danima, uz podršku desetina hiljada građana na ulicama.

Na skupu su učestvovali i visoki predstavnici evropskih institucija, poslanik Evropskog Parlamenta i lider ALDE Ilhan Kjučuk, poslanica Parlamenta Francuske Republike Liliana Tanguj kao i predstavnici Vlade Sjeverne Makedonije, evropskih liberalnih partija iz Holandije, Slovenije, Bugarske, Roman Jakič lider LIBSEEN i drugi.

Osim niza panela o evropskoj perspektivi regiona, u Skoplju je održan i kongres LDP Makedonije na kojem je izabrano novo rukovodstvo ove sestrinske partije liberala.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me