• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Saopštenje koalicije “Prava stvar Za Tivat svih nas”: Tivat će imati novi, odgovoran i svakodnevno posvećen menadžment Opštine

 

Menadžment Opštine Tivat na odlasku nas je nedavno obavijestio o određenom broju projekata koji će biti dovršeni ili započeti baš u mjesecu pred nama. Sasvim u redu, kada bi postojala minimalna šansa da se plasirana informacija razumije kao svakodnevna, odnosno servisna. Opština mora raditi poslove i izvršavati zadatke zbog kojih postoji, u interesu svih građanki i građana, tokom čitave godine i u svim okolnostima. Međutim, po stilu informacije i izabranom trenutku za objavljivanje jasno je da se ovdje radi o klasičnoj predizbornoj promociji na početku kampanje i to sa institucionalnih pozicija. Baš je nekako sve „stalo“ u naredni, gle čuda, izborni mjesec, nedostajala je samo još konstatacija „naredne dvije sedmice su ključne“. „Krivac“ za to je sajt Direkcije javnih nabavki. Ipak, optuženi sajt nije bio blokiran dvije godine, već tek oko mjesec dana. I to možemo samo donekle razumijeti, ali nije potrebno ići u dubine memorije i prisjetiti se obećanja kako nove vlasti koje su donijele „osvježenje“ neće koristiti institucije i javne funkcije za partikularne političke interese i partijsku promociju, pogotovo ne u predizbornom periodu.  

 

Da dobro percipiramo o čemu se radi govori činjenica da je 50 metara trotoara „zaslužilo“ da ga u toku izgradnje, na početku izborne kampanje, obiđu zajedno predsjednik i potpredsjednik Opštine, koji su nosioci jedne od lista, i da su to vrlo ponosno objavili. 

 

Građankama i građanima Tivta je sve jasno. Mjesec pred nama je u suštini samo završnica kampanje koja je započela odmah nakon prethodnih izbora, održanih prije dvije godine. Imalo se kad rabotat u ove dvije godine, ali više smo bili u institucionalnoj blokadi, političkim nadgornjavanjima, samopromocijama, zaljubljeni u svoj odraz u ogledalu, i alarm u „pet do podna“ može da zvoni, ali uzaludno. 

 

Tivat će nakon 23. oktobra dobiti novi menadžment Opštine, predvođen predstavnicama i predstavnicima naše koalicione liste, odgovoran, stabilan u cjelokupnom četvorogodišnjem mandatu, svakodnevno posvećen Tivtu svih nas. Građanke i građani nam svakodnevno potvrđuju da u našoj listi prepoznaju PRAVU STVAR za Tivat. To ćemo i dokazati konkretnim rezultatima u cijelom trajanju budućeg mandata, i kao većina u SO Tivat i u gradskoj izvršnoj upravi. 

 

 

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me