• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović se upisao i Knjigu žalosti povodom smrti kraljice Elizabete: Pružila veliki doprinos razvoju civilizacije

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović upisao se danas u Knjigu žalosti u Ambasadi Velike Britanije, povodom smrti kraljice Elizabete II.

Predsjednik Popović izrazio je iskreno saučešće građanima Velike Britanije povodom smrti kraljice ali i prestolonasljedniku kralju Čarlsu III i kraljevskoj porodici.

On je ocijenio da je smrću kraljice završena jedna značajna istorijska epoha od sedam decenija koliko je ona bila vladar Velike Britanije i zemalja Komonvelta. Svijet je u tih sedam decenija doživio neslućene promjene i reforme kojima je značajan pečat dala upravo kraljica Elizabeta. Ona je bila značajan faktor u mnogim istorijskim događajima koji su uzdigli našu civilizaciju na visok nivo razvoja i napretka kojem mi danas svjedočimo u Evropi ali i svijetu, poručio je on.

Popović je izrazio uvjerenje da će i nasljednik na britanskom tronu, kralj Čarls III nastaviti takvu misiju te da će pružiti značajan doprinos daljem napretku, miru i jedinstvu u demokratskom svijetu ali i očuvanju njegovih vrijednosti širom planete.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me