• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Od početka se zalažemo za koncentracionu Vladu koja će pripremiti vanredne izbore


Liberalna partija gotovo dvije godine eskalacije političke krize zalaže se za formiranje koncentracione, tehničke Vlade čiji bi zadatak bio da u roku od nekoliko mjeseci pripremi vanredne parlamentarne izbore. Na teži način pokazalo se da je to bilo najbolje rješenje i da je Crna Gora izgubila uzalud mnogo vremena. 

Nakon dvije neuspješne Vlade, one ekspertsko-apostolske i ove manjinske, koje su ojadile Crnu Goru, ne preostaje drugo rješenje za izlazak iz političke krize koja traje predugo. Liberali, kao odgovorna, građanska partija koja na prvo mjesto ima interese države i društva, konstruktivno je pokušavala da utiče na takve procese. Vjerovali smo da će manjinska Vlada, nakon apostolske koja je bila najgora u modernoj istoriji države, ipak nastaviti evropskim putem, ali brzo se ispostavilo da su takva obećanja bila samo demagogija, pa smo ponosni što smo bili inicijatori i smjene ove Vlade koja je juče i pala, u najboljem interesu Crne Gore. 

Očekujemo odgovornost od svih političkih subjekata u narednom periodu, naročito imajući u vidu teško stanje u kojem se Crna Gora nalazi, ekonomsku, finansijsku i ukupnu krizu, posebno u kontekstu globalne krize i opasnog uticaja koji može da ima na Crnu Goru. Liberali će, kao i do sada, biti konstruktivna snaga u naporima da se Crna Gora vrati na evropski i demokratski put koji je jedina garancija kvaliteta života njenih građana.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me