• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Podnosimo inicijativu za smjenu Vlade, Ustavni sud da preispita ugovor sa SPC

Liberalna partija će nakon današnjeg potpisivanja ugovora Vlade Crne Gore sa SPC, kojim se dovodi u pitanje ustavni građanski koncept Crne Gore, njeno istorijsko i kulturno nasleđe i identitet, preko svog poslanika u Skupštini Crne Gore hitno podnijeti prijedlog da se glasa o nepovjerenju ovoj Vladi i nastojati da da doprinos razrješenju ovakve situacije u skladu sa svojim mogućnostima.

Liberalna partija već duže vrijeme upozorava kako samu Vladu i premijera, tako i partnere u parlamentarnoj većini, na poteze koji mogu biti loši za državu, a o kojima smo obavijestili i naše međunarodne partnere u Evropskoj Uniji. Međutim, izostanak bilo kakve fleksibilnosti, dijaloga i spremnosti da se čuje i druga strana, onemogućili su da se jednostavno i lako riješe ključna pitanja oko ugovora sa SPC. Umjesto toga, Vlada nas ovim potezima uvlači u klerikalizaciju društva što je nedopustivo.

Zahtijevamo od Vlade i da odmah objavi tekst potpisanog akta koji je kreiran pa i potpisan iza očiju javnosti, skriveno i tajno uz brojne manipulacije što odmah dovodi  u pitanje legitimitet ovog akta I rezultiraće podnošenjem inicijative pred Ustavnim sudom o legalnosti ugovora.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me