• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Borančić: Službenik policije crta mete Nikčeviću, očekujemo reakciju MUP

Sve češći pritisak iz policijskog aparata na sve koji misle drugačije i javno to govore, ne prestaje. Vuk Nikčević, funkcioner Mladih Liberala iz Nikšića, nakon održanog protestnog govora ispred Centra bezbjednosti u Nikšiću postao je meta vrijeđanja i napada na društvenim mrežama. Osim orkestrirane kampanje mržnje desničarskih i šovinistički grupacija, na Nikčevića je svojim komentarima, ničim izazvan, nasrnuo i policijski službenik iz Plužina, izvjesni gospodin Ćalasan. 

Vulgarnim vrijeđanjem i javnim ponižavanjem na mrežama Nikčević se kao mlad čovjek koji je iznio svoje mišljenje na dostojanstven način bez bilo kakvog vrijeđanja, očigledno pokušava ućutkati i zastrašiti, no to je uzaludan posao. Međutim, zabrinjava kad takva agresija dolazi od strane službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, pojedinaca koji u svojim rukama imaju silu, pa se postavlja pitanje da li se iko od nas ko razmišlja i govori javno drugačije, može osjećati bezbijedno u sopstvenoj državi? Zato očekujemo reakciju MUP i nadležnog ministra koji će potvrditi da su ovakva ponašanja nedopustiva i nečasna. 

Uloga policije i njenih službenika jeste da štite javni red i mir, što su pojedini još prilikom proslave Dana državnosti u Nikšiću doveli pod znak pitanja, a ne da zastrašuju građane i mlade ljude koji misle svojom glavom i hrabro iznose stavove. Zato želim da poručim, ne samo Nikčeviću i mladim liberalima, već svim mladim ljudima Crne Gore, da ne pristaju na pritiske i prijetnje, već da ih procesuiraju i da nastave da otvoreno, slobodno i hrabro govore istinu na svakom mjestu jer je to jedini put ka slobodnom društvu i državi. Od nas će uvijek imati otvorenu podršku.

Ammar Borančić, predsjednik Mladih Liberala Crne Gore

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me