• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP apeluje na nadležne da zajednički djeluju ka podizanju svijesti o menstrualnom siromaštvu


LP pozdravlja održavanje okruglog stola ,, Menstrualno siromaštvo u Crnoj Gori“ koji je organizovalo Ministarstvo sporta i mladih, i ako LP nije obaviještena o događaju kako bi mogla da uzme učešće u istom. Sve to uprkos činjenici da je LP u proteklom periodu preduzela prvi korak u borbi sa pomenutim problemom u Crnoj Gori kroz izmjene Zakona o PDV-u. 

Predmetnim izmjenama koje su predate u proceduru Skupštine Crne Gore se nastoji sniziti stopa PDV-a na menstrualne potrepštine, a u cilju borbe protiv menstrualnog siromaštva u Crnoj Gori, te stigmatizacije i diskriminacije žena u reproduktivnoj dobi. Kako je LP već najavila, u toku je priprema i drugih inicijativa i prijedloga kojima će se nastojati uticati na svijest javnosti o pristutnosti ovog problema, ali i prevencije istog među mlađom populacijom i ženama u ruralnim sredinama i lošijeg ekonomskog stanja. 

Upravo zbog svega navedenog neophodno je zajednički djelovati na rješavanju ovog problema, a LP je spremna da nastavi da pruža svoj doprinos u aktuelizaciji ove teme, ali i preduzimanju konkretnih inicijativa za rješavanje ovog problema i poboljšanja položaja žena u Crnoj Gori i sprječavanja diskriminacijei stigmatizacije kojoj su veoma često izložene po različitim osnovima.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me