• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Zabrinjavajuće prijetnje SPC, pozivi na rušenje mauzoleja poziv na krvoproliće

 
Najnovije prijetnje koje SPC sa Joanikijem na čelu upućuje crnogorskoj javnosti, sa starim pozivima na rušenje Njegoševog mauzoleja na Lovćenu, zapravo su pozivi na krvoproliće. Zabrinjavajuća je lakoća s kojom SPC, očigledno ohrabrena pasivnim odnosom vlasti prema njoj, ponovo pokušava da destabilizuje Crnu Goru i otvoreno prijeti uništavanjem njenog identiteta. 

Za njih je on, kako kažu, ustašoidan, što govori da se Srpska Crkva nije ni pedalj pomjerila sa svojih agresivnih, militantni i šovinistički stavova koje baštini decenijama, uprkos cijeloj slatkorječivoj propagandi o bratskoj ljubavi i nekakvom pomirenju. Oni bi se pomirili isključivo sa činjenicom da Crne Gore nema i oni se to i ne trude da sakriju. 

Tužilaštvo i druge nadležne institucije treba odmah da osude i procesuiraju vinovnike ovog huškačkog  javnog skupa, od ranije poznate propagatore mržnje, nasilja i negiranja Crne Gore. Posve je jasno šta bi se desilo sa Crnom Gorom kada bi se jednoj ovakvoj falangi dao legitimitet kroz potpisivanje ovakvog nakaradnog ugovora sa SPC od čega Vlada ne odustaje, čime bi uvela Crnu Goru u trajnu nestabilnost i probleme koje ćemo rješavati čitav vijek ili ćemo sada staviti tačku na njih.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me