• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka LP, 13. jul Dan državnosti Crne Gore: Dužnost da očuvamo vrijednosti 13. jula

Građanima i građankama Crne Gore i crnogorske dijaspore upućujem srdačne čestitke povodom 13. jula Dana državnosti i antifašističkog ustanka. Ovaj datum sublimira najveća dostignuća crnogorske države i njenih građana, 13. jul 1878. kada je Crna Gora dobila međunarodno priznanje na Berlinskom kongresu, ali i 13. jul 1941. kada je narod podigao prvi ustanak u porobljenoj Evropi protiv fašističkog okupatora.

Crna Gora u svakom vremenu nalazi se na teškim i sudbonsonim prekretnicama, suočena sa očuvanjem sopstvenog identiteta, postojanja i trajanja, pa je tako i danas. Međutim, naša dužnost jeste da očuvamo, baštinimo i ostavimo u nasljeđe sva ta dostignuća i vrijednosti koja smo  i mi u nasljeđe dobili, gradeći bolju, napredniju i srećniju, sekularnu i građansku Crnu Goru.

Plamen slobode koji je neodvojivo vezan za 13. jul, neka nam svima bude inspiracija i podsticaj u našoj stalnoj borbi za Crnu Goru i sve njene ljude i njene suštinske i istinske vrijednosti. Danas, više nego ikada, ta dužnost je na svima nama i ogledaće se kroz naše umijeće da vodimo državu i društvo naprijed u nepredvidim vremenima, prema daljim reformama, demokratizaciji i progresu.


Andrija Popović,

Predsjednik Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me