• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP: Jednoglasno za smjenu Vlade, nije ispunila  zajedničke principe

Predsjedništvo Liberalne partije jednoglasno je podržalo pokretanje postupka odlučivanja o nepovjerenju manjinskoj 43. Vladi Crne Gore. 

Predsjedništvo LP ranije je donijelo da poslanik i predsjednik liberala u Skupštini Andija Popović podrži izbor manjinske 43. Vlade, bez učešća liberala u njoj, vodeći prije svega računa o crnogorskim nacionalnim interesima, ekonomiji, ukupnoj stabilnosti i deblokadi evropskih integracija što je sve trebao biti prioritet Vlade. 

Kako je nakon samo 70-ak dana od njenog izbora  došlo do grubog kršenja ovih principa Sporazuma od strane predsjednika Vlade, podrškom nakaradnom, nesumnjivo protivustavnom i protivzakonitom tekstu, ugovora sa SPC uz ignorisanje zahtjeva svih faktora: većine partija parlamentarne većine,stručne javnosti,civilnog sektora,međunarodne zajednice, stekli su se uslovi za pokretanje parlamentarne procedure o nepovjerenju Vladi.

Kako su pogaženi temeljni principi saradnje u okviru potpisanog Sporazuma, normativni prioriteti za ispunjavanje obaveza za članstvo u EU kao i politički prioriteti za izvršnu vlast, Predsjedništvo LP ovlašćuje predsjednika i poslanika Andriju Popovića da u parlamentarnoj proceduri u Skupštini Crne Gore uskrati podršku manjinskoj 43. Vladi Crne Gore.

 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me