• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Odmah pokrenuti pitanje nepovjerenje Vladi

Liberalna partija poziva sve držatvorne, građanske partije da odmah zajednički pokrenemo pitanje povjerenja ovoj Vladi Crne Gore u Skupštini. Današnji akt političkog nasilja I bahatosti kroz nepoštovanje volje najvećeg diiela parlamentarne većine i velikog dijela same Vlade, te izigravanje Sporazuma na kojem počiva ova Vlada od strane premijera, ozbiljan su udarac Crnoj Gori i njenoj evropskoj i demokratskoj perapektivi ali i njenom ukupnom identitetu i ustavnom ustrojstvu. 

Današnja podrška nakaradnom tekstu temeljnog ugovora sa SPC u Crnoj Gori od strane krnje Vlade koja je bila u polovičnom sastavu, kap je koja je prelila čašu. Ovako ozbiljno pitanje ne može se rješavati "preko koljena" uz ignorisanje savjeta svih važnih faktora, i građana i partija većine i stručne javnosti i civilnog sektora i međunarodne zajednice. 

Kako su i odluke prijethodne Vlade koje su donesene silom na sramotu, netransparentno i bez dijaloga uz veliko protivljenje javnosti, naprosto pale i poništene, tako će i ova odluka trajati taman dok traje ova Vlada a možda i kraće. Liberalna partija vjerovala je da ova Vlada, nakon poražavajućih poteza one Krivokapićeve, ima makar malo vizije kuda Crna Gora treba da se kreće, što je garantovano i podrškom naših međunarodnih partnera, no to očigledno nije tako.

Crnoj Gori su u ovom trenutku potrebne reforme koje će nas vratiti na poziciju lidera evropskih integracija i jedinstven stav oko važnih pitanja čije rješavanje će nas dovesti u poziciju skorog članstva u EU. Umjesto toga, premijer nam nudi klerikalizaciju, legalizovanje nadmoći crkvene nad državnom vlašću i usmjerava Crnu Goru kako odgovara nekom drugom a ne njoj samoj. To ćemo hitno zaustaviti.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me