• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP: Vlada snažnije da se posveti EU integracijama a ne marginalnim pitanjima

Predsjedništvo Liberalne partije zasijedalo je i raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, politici Vlade ali i položaju i daljim koracima liberala.

Ocijenjeno je da Vlada Crne Gore mora snažnije da se posveti evropskim integracijama i reformama kako bi Crna Gora što snažnije iskoračila ka EU i nadokandila sve propušteno u protekle dvije godine. Vlada Crne Gore previše energije troši na marginalna pitanaj za Crnu Goru u ovom trenutku kao što su odnosi i ugovor sa crkvom i regionalne inicijative tipa „Otvoreni Balkan“ dok suštinske reforme trpe.

Predsjedništvo je podržalo dalje djelovanje LP u smjeru promocije liberalnih zakona i promjena koje će donijeti novi kvalitet društvu razbijajući stereotipe i tabue, što će doprinijeti bržoj demokratizaciji društva. U tom smislu poslanik LP Andrija Popović iniciraće,na osnovu peticije preko 7000 građana u Skupštini prijedloge o legalizaciji medicinske i rekreativne upotrebe kanabisa, potom zakon kojim će se smanjiti nameti na menstrualne proizvode za žene, kao i druge zakone u skladu sa duhom liberalizma i evropskih liberala.

Predsjeništvo je osudilo i permanentni pritisak i pokušaje progona lidera i funkcionera LP ali i velikog broja slobodnih građana koji su bili na Cetinju i Belvederu 4. i 5. septembra, a kojima ovih dana ponovo stižu pozivi kao okrivljenima. Ovo je jasan pokušaj pritiska određenih struktura i obračuna sa građanskim i procrngorskim političkim snagama ali i građanima koji razmišljaju slobodno i čvrsto brane principe crnogorske državnosti. LP će se suprotstaviti takvoj demonstraciji sile i pokušaja ućutkivanja različitog mišljenja.

Predsjedništvo je raspravljalo i o drugim aktuelnim dešavanjima, predstojećim lokalnim izborima ali i ukupnoj društvenoj situaciji u Crnoj Gori.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me