• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Pet godina u NATO, veliki uspjeh za Crnu Goru, stabilnost, imidž i ukupan život građana

Danas kada obilježavamo 5 godina od pristupanja Crne Gore NATO-u, naša država ima na što biti ponosna i zadovoljna. Čestitamo građanima Crne Gore i svima koji su bili dio ovog procesa ovaj veliki uspjeh. 

Godine za nama potvrdile su da je Crna Gora napravila još jedan istorijski potez i ogroman iskorak ka savremenim, modernim i demokratskim društvima svijeta. U svim previranjima koja su obilježila godine za nama, kako u državi tako i u regionu i svijetu, Crna Gora je uspjela da sačuva svoju bezbijednost, suverenitet ali i da promoviše sebe kao atraktivnu, stabilnu i sigurnu destinaciju za strana ulaganja, ozbiljne investicije, trgovinu i turizam. Svako rado dolazi u zemlju koja ima imidž bezbijedne destinacije.

Period mira, stabilnosti i trajnog očuvanja granica koje smo vjekovima branili i u čije temelje smo ugradili djelo i živote najboljih među pokoljenjima, odnos je poštovanja prema slavnoj prošlosti i odnos odgovornosti prema budućim generacijama kojima ostavljamo siguran i miran život i otvorene mogućnosti za ravnopravan život sa naprednim narodima Evrope uz traganje za ličnom srećom, radom i bogatstvom.

Svakome je jasno da je Crna Gora članstvom u NATO sebe sačuvala opasnih uticaja i širenja nestabilnosti kakva danas gledamo u Ukrajini ili nekim drugim državama šireg regiona. Pokušaji izazivanja nemira u Crnoj Gori propali su i danas smo država čvrsto opredijeljena za svoju evroatlansku budućnost i prosperitet života svojih građana. 

Možemo da konstatujemo da smo ponosni na generaciju koja je, nakon referenduma, izborila još jednu veliku pobjedu Crne Gore i na činjenicu da su liberali, sa svojim međunarodnim partnerima, dali nemjerljiv doprinos tom putu. Članstvom Crne Gore u EU koje nas očekuje u narednim godinama, zaokružićemo taj proces transformacije, modernizacije i demokratizacije crnogorskog društva. 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me