• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Tužilaštvo da odoli političkim pristicima i postupa po zakonu

Hapšenje Nena Kaluđerovića, građanina Cetinja, kojem tužilaštvo na teret stavlja teško krivično djelo terorizma skandalozno je. Koliko je javnost upoznata jedini grijeh ovog čovjeka je što je bio prisutan na demonstracijama protiv nasilja države i represije nad građanima na Cetinju 5. septembra. Posebno je važno naglasiti da je Kaluđerović toga dana pokušavao da smiri tenzije nakon napada policije na građane i molio policiju da ne upotrebljavaju silu i pretjerana sredstva prinude nesrazmjerna realnom izazovu kakav je mirni skup građana. 

Iz svega ovoga javlja se bojazan da je tužilaštvo pod političkim uticajem Vlade Crne Gore koja stalno u javnosti vrši pritisak i prljavu propagandu označavanjem demokratskih demonstracija protiv njihove  politike kao terorizma. Ista ona Vlada koja je vlast preuzela metodama koje zakon zaista prepoznaje gotovo kao terorističke i antisistemske. Pozivamo zato tužilaštvo da odoli eventualnim političkim pristicima i postupa isključivo po zakonu i ustaljenoj pravnoj praksi. 

Masovno okupljanje građana danas na Cetinju usljed revolta ovim potezima nadležnih, uostalom, pokazalo je sta javnost misli o ovakvim obračunima državne sile sa pojedincima.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me