• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Tužilac da ispita tvrdnje Porfirija Perića, da iznese dokaze o navodnim snajperistima

Liberalna partija Crne Gore povodom izjave poglavara Crkve Srbije Porfirija Perića da su, tokom desanta na Cetinjski manastir nekolicine srpskih popova, u njegovom vidokruku bili snajperisti koji su trebali da spriječe čin takozvanog ustoličenja Joanikija Mićovića alijas Nedostojnog, traži hitnu reakciju državnog tužioca. 

Ovaj lider Svetosavske crkve, kako ju je i sam nazvao, iako postoji drugačiji zvanični naziv, je iznio nešto što ni Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović kao najbliži saveznici i prve violine njegove crkve u Crnoj Gori nijesu pominjali. Ova izjava samim tim što je došla iz usta Porfirija Perića ima veći značaj jer, prosto rečeno, on kao svještenik se zakleo da će poštovati svih deset Božjih zapovjesti pa i onu devetu koja kaže „ne svjedoči lažno na bližnjega svoga“. 

Zato pozivamo državno tužilaštvo, ali i Vrhovnog državnog tužioća, da hitno i bez odlaganja pozovu građanina Perića da pristupi u prostorije Tužilaštva i da svoje tvrdnje potkrijepi dokazima. U slučaju da je potrebno može mu se ponovo obezbijediti prevoz jednim od NATO helikoptera, ali će morati da objasni svoju izjavu i navede izvore za tako ozbiljne optužbe ili ćemo to što je rekao doživjeti kao još jednu od lovačkih priča iz čuvenog falsifikatorskog arsenala srpske crkve. Javnost mora biti upoznata da li je Perić stvarno svješteno lice koje saopštava samo istinu ili prosto ima minhauzenovski sindrom. 

Takođe pozivamo šefa suzavaca, šok bombi, bojnih otrova i gumenih metaka Sergeja Sekulovića da preduzme radnje iz svoje nadležnosti kako bi provjerio istinitost tvrdnji njegovog pretpostavljenog Perić Prvoslava alijas Porfirija. Da nijesu građani zasipani hiljadama projektila i da nijesu pretrpjeli veliki broj povreda na osnovu priče članova vlade te pomenutog desantera Perića i njegovih imaginacija moglo bi se zaključiti da se na Cetinju snima nova verzija Desanta na Drvar ili nastavka serijala Rambo filmova. Kako od sebe ne bi i dalje pravili osobe čija riječ ne vrijedi „po lule duvana“ neka iznesu sve što imaju o ovom „slučaju“ ili neka zauvijek ćute.


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me