• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Konsultacije suverenističkih snaga: Bez straha od represije države, svi na Cetinje demokratski i dostojanstveno

Liberalna partija i NVO Crnogorski Zbor organizovali su sinoć u Podgorici konsultacije sa suverenističkim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama, organizacijama civilnog društva, građanskim aktivistima i intelektualcima. Tema konsultacija bila je aktuelna društveno-politička situacija u državi i razmjena mišljenja o trenutnim i predstojećim dešavanjima od značaja za državu i građane.

Poseban fokus sastanka bio je na najavljene događaje na Cetinju, odnosno ustoličenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve planirano za 5. septembra u Prijestonici kao i reakcije građana i demokratske javnosti na takav skup za koji država nema nikakvog sluha.

Svi učesnici konsultacija podržali su iskazivanje demokratskog i građanskog protesta ogromne većine građana protiv politike širenja mržnje i negiranja identiteta kako građanske države tako i svih onih koji nijesu pristalice nacionalističke i klerikalne politike koja se nameće iz centara moći u državi i regionu.

Oni su pozvali sve građane Crne Gore da slobodno, dostojanstveno i demokratski iskažu svoj protest protiv takvih pojava u društvu i da, masovno i bez straha od represije države, uzmu učešće na najavljenim okupljanjima te da svi moraju biti na Cetinju 5. septembra , bez obzira da li će ustoličenja mitropolita SPC biti ili ne toga dana.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me