• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Rabrenović: Krivokapić postavio Vukšića nezakono i iza očiju javnosti

Novi skandal potresa Vladu Crne Gore i, nažalost, cijelu državu rušeći njen, ionako, oslabljen i degradiran ugled koji ima u domaćoj ali i međunarodnoj javnosti u posljednjih šet mjeseci vladavine klerikalne i odnarođene većine. 

Predśednik Vlade u tehničkom mandatu je postavio, mimo zakona i zakonske procedure, Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, a ta odluka je ekspresno pod okriljem noći objavljena u Službenom listu Crne Gore. Sve je to urađeno daleko od očiju javnosti koristeći neradne dane i nastupajući vikend kako bi se “talasanje” javnosti smirilo do poneđeljka jer je za očekivati da tada slijedi novi talas skandala. 

Vlada, odnosno lično njen predśednik, je tu odluku donijela bez održavanja sjednice. Krivokapić je direktno prekršio Zakon o ANB u kome se jasno navodi da imenovanju mora prethoditi mišljenje dobijeno od Skupština Crne Gore. 

Ova odluka Krivokapića je očigledno iznuđena i pod pritiskom urađena, jer se ne može drugačije tumačiti njegov nehajan i neozbiljan pristup ovako važnom pitanju. Ujedno, još više čudi da gospodina Vukšić kao bivši sudija, advokat i visoko pozicioniran član Advokatske komore Crne Gore, prihvata da bude nezakonito imenovan na jednu od ključnih pozicija u bezbjednosnom sektoru. 

Jovo Rabrenović, 
Potpredśednik Liberalne partije 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me