• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Krivokapićeva samovolja pokušaj je državnog udara i sramota za Crnu Goru 

Sinoćnji regionalni skandal koji je državi Crnoj Gori priredio predsjednik Vlade g. Zdravko Krivokapić ravan je pokušaju državnog udara. Samovoljni i jednostrani potezi premijera koji je nenajavljeno odletio u Beograd na noge vrhu SPC i Vlade Srbije bez ikakvog ovlaštenja i informacije prema javnosti u Crnoj Gori još jedan je sramotni čin u političkoj karijeri ove vlasti čiji se kraj nazire. Ovakvo direktno miješanje susjedne države i primanje instrukcija iz Beograda te preuzimanje svih nadležnosti države od stane jednog čovjeka čija je volji kreirana iz  inostranstva, ima sve karakteristike državnog udara. Kako drugačije protumačiti ono što se sinoć desilo u Beogradu? 

Postavlja se pitanje da li je Crna Gora još uvijek suštinski samostalna država koja sama donosi svoje odluke ili njih kreiraju strani centri moći, ovoga puta vrh države Srbije i crkve u Srbiji? Da skandal bude još veći, srpska državna inforamtivna agencija Tanjug ekskluzivno najavljuje potpisivanje sporazuma za koji je premijer, zajedno sa potpredsjednikom Abazovićem, tvrdio da neće biti potpisan još neko vrijeme i da će građani biti upoznati o odredbama ugovora. Ipak o sadržaju ovog sporazuma Crna Gora i njena javnost još uvijek ništa ne zna. 

Nemušti su pokušaji premijera koji se pravda da je došao u Beograd da agituje za vladiku SPC Joanikija, kao da je to kakav državni interes, iako sami Joanikije kaže da ga je u Beograd zvao kako bi ovaj potpisao blanko sporazum sa SPC o kojem se Crna Gora očigledno ništa ne pita. Premijer koji izigrava lobistu vladikama na crkvenim saborima umjesto da štiti interese države Crne Gore kao jedne od potpisnica eventualnog sporazuma, nema nikakav legitimitet da dalje nastavi takav posao, makar ne u ime države i građana Crne Gore.

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me