• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Bratić otpočela obračun sa antifašizmom


Informacija da će Ministarstvo prosvjete pokrenuti disciplinski postupak protiv nastavnice Sanje Vujović sa Cetinja jer je sa učenicima obilježila 9. maj Dan Evrope i pobjede nad fašizmom, skandalozna je i sramotna. Ministarka Vesna Bratić definitivno je ušla u obračun sa antifašističkom tradicijom Crne Gore, koji je premijer Krivokapić ranije najavio kada je kazao da se više neće slaviti 9. maj. 

Umjesto da dobije pohvale i da ohrabre prosvjetne radnike da učenike podučavaju vrijednostima antifašizma i da uzmu učešće u programima i manifestacijama koje se obilježavaju širom Evrope toga dana, ministarka šalje poruku da je taj dan nepoželjan a djeca "zloupotrijebljena". Od nekoga ko se samodeklarisao kao "žena četnik" to mnogo ne iznenađuje ali javnost mora oštro ustati protiv ovakvih skandaloznih pokušaja. 

Ne bi nas mnogo iznenadilo i da ministarka pokuša da promijeni i ime škole na Cetinju u kojoj nastavnica Vujović predaje, a koja nosi ime "Lovćenski partizanski odred". U pokušaju relativizacije svega i pokušaji izjednačavanja pobjednika i saradnika okupatora revizijom istorije sve je moguće. 

PR služba LPCG 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me