• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Berane: U Beranama ugrožen građanski mir i suživot

Liberalna partija Berana apeluje na nadležne organe i državu da konačno reaguje i uspostavi kontrolu nad javnim redom i mirom u Opštini Berane, jer volja za tim od strane opštinskih vlast i nadležnih organa u Opštini ne postoji.

Podržavajući svačije pravo da javno izrazi svoje mišljenje, opredjeljenje i uvjerenje, svjesni smo da i to mora imati granicu pristojnosti, dobrog ukusa ali i biti u granicama ljudskih i zakonskih normi te dobrosusjedskih odnosa. Scene kojima već danima svjedočimo u Beranama neprijatne su za većinu stanovništva ovoga grada, nacionalističke poruke, jezik mržnje, ostrašćenost i barjačenje zastava stranih država i fašističkih pokreta izazivaju nemir i unose razdor među građane te ugrožavaju građanski mir i suživot po kojem je Berane vjekovima prepoznato.

Dodatno, šenlučenje vatrenim oružijem i povici kojima se agresivno napadaju kako Crnogorci tako i pripadnici nacionalnih manjina u Beranama, obavezuju nas da hitno reagujemo i da kao liberali pošaljemo snažan apel prema crnogorskim vlastima da konačno uvedu red i zaštite narod Berana od agresije, upotrebe vatrenog naoružanja i mržnje. Eskalacija takve politike vidjela se i u nedavnim napadima na fizički integritet i imovinu manjinskih naroda u Beranama, a mi samo čekamo dan kada će okrenuti svoj arsenal i prema Crnogorcima i Crnoj Gori, na sramotu svih nas, naših slavnih vasojevskih predaka koji su život dali za Crnu Goru i njenu nezavisnost ali i na sramotu crnogorske vlasti.

Denis Bulić,

Predsjednik Opštinskog odbora LP Berane


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me