• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Budva: Spaljivanje zastave CG rezultat suludih kampanja

Liberalna partija Budva najoštrije osuđuje šovinisticki čin spaljivanja crnogorske državne zastave u sred našeg grada. To nije pravo lice Budve i nikada neće biti. Pozivamo zato nadležne organe da što hitnije utvrde ko su počinioci ovog necivilizovanog čina i da isti budu kažnjeni shodno Zakonu.

Liberalna partija Budve poziva i predsjednika Opštine i druge lokalne lidere da osude ovaj čin i dokažu da nijesu na strani da onima kojima je nepodnošljivo sve crnogorsko i svaka ideja građanske države i tolerancije.

Nastavi sa čitanjem

LP: Šehović neka povede računa kakvi kadrovi nam vaspitaju đecu

Ministar prosvjete Damir Šehović mora dobro da povede računa kakvi kadrovi nam vaspitaju i uče đecu i kakvim vrijednostima i zapita se odkud oni tu. Škole nijesu i ne smiju biti ni na trenutak mjesta za raspirivanje šovinističkih ideologija i političku zloupotrebu đece različitim velikodržavnim frustracijama kojima se unosi razdor, nasilje i agresija među najmlađima. Profesor, nastavnik i učitelj koji đake ne uči vrijednostima mira, sloge, građanske države i važnosti znanja već antivrijednostima nacionalizma, agresivnog ponašanja i mržnje prema drugačijem i prema državi, ne smije ni trenutka više biti nastavnik niti se približiti prosvjeti.

Nastavi sa čitanjem

Još članaka...


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me