• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Najoštrija kazna za poruke mržnje i prijetnje muslimanima u Beranama

Liberalna partija najoštrije osuđuje fašističke izlive mržnje u Beranama, četničkom ikonografijom i porukama kojima se prijeti muslimanima u ovom gradu uz gnusne psovke. Ono što je posebno šokantno jeste da u takvim činovima stalno učestvuju i pojedini funkcioneri lokalne vlasti u Beranama, koja pokušava da opere ruke od onoga što su sami stvorili i što stvaraju godinama i nastavljaju da to rade. Zarad sitnih političkih poena propagirajući velikosrpski nacionalizam, militantnu mržnju i negirajući sve druge nacije i vjere, oni su direktno odgovorni za stvaranje ovakve atmosfere u Beranama.

Gotovo je komično pranje ruku opozicije od ovih gnusnih poruka mržnje kada su koliko je juče, njihovi najviši funkcioneri i duhovnici na isti način, otvoreno i u javnosi ali i Skupštini, prijetili muslimanima, nacionalnim manjinama ali i Crnogorcima otkopavanjem oružija, bratoubilačkim ratom i etničkim čišćenjima, prizivajući ratne zločine i krvoloke iz ratova '90-ih. Dodatno, nedavni slučaj zastrašivanja, napada na imovinu i život Hrvata u Beranama koji je imao i svoj sudski epilog, dovoljno govori o besmislenosti teza da ovakve pojave bilo ko podmeće, već je potrebno da pogledamo istini u oči i suočimo se sa ovakvim društvenim anomalijama, njihovim stvarnim uzrocima, i hitno ih eliminišemo.

Nastavi sa čitanjem

Popović sa posmatračkom misijom ODIHR razgovarao o izborima

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović razgovarao je danas sa predstavnikom posmatračke misije ODIHR za izbore 2020. u Crnoj Gori, g. Rashidom Shirinovim.

Oni su razgovarali o uslovima za predstojeće izbore ali i o načinu održavanja izbora u epidemiji COVID 19 te uslovima i preporukama za zaštitu zdravlja koje su donešene.

Nastavi sa čitanjem

Još članaka...


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me