• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Najoštrija kazna za poruke mržnje i prijetnje muslimanima u Beranama

Liberalna partija najoštrije osuđuje fašističke izlive mržnje u Beranama, četničkom ikonografijom i porukama kojima se prijeti muslimanima u ovom gradu uz gnusne psovke. Ono što je posebno šokantno jeste da u takvim činovima stalno učestvuju i pojedini funkcioneri lokalne vlasti u Beranama, koja pokušava da opere ruke od onoga što su sami stvorili i što stvaraju godinama i nastavljaju da to rade. Zarad sitnih političkih poena propagirajući velikosrpski nacionalizam, militantnu mržnju i negirajući sve druge nacije i vjere, oni su direktno odgovorni za stvaranje ovakve atmosfere u Beranama.

Gotovo je komično pranje ruku opozicije od ovih gnusnih poruka mržnje kada su koliko je juče, njihovi najviši funkcioneri i duhovnici na isti način, otvoreno i u javnosi ali i Skupštini, prijetili muslimanima, nacionalnim manjinama ali i Crnogorcima otkopavanjem oružija, bratoubilačkim ratom i etničkim čišćenjima, prizivajući ratne zločine i krvoloke iz ratova '90-ih. Dodatno, nedavni slučaj zastrašivanja, napada na imovinu i život Hrvata u Beranama koji je imao i svoj sudski epilog, dovoljno govori o besmislenosti teza da ovakve pojave bilo ko podmeće, već je potrebno da pogledamo istini u oči i suočimo se sa ovakvim društvenim anomalijama, njihovim stvarnim uzrocima, i hitno ih eliminišemo.

Nastavi sa čitanjem

Popović sa posmatračkom misijom ODIHR razgovarao o izborima

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović razgovarao je danas sa predstavnikom posmatračke misije ODIHR za izbore 2020. u Crnoj Gori, g. Rashidom Shirinovim.

Oni su razgovarali o uslovima za predstojeće izbore ali i o načinu održavanja izbora u epidemiji COVID 19 te uslovima i preporukama za zaštitu zdravlja koje su donešene.

Nastavi sa čitanjem

Čestitka Liberalne partije povodom Kurban Bajrama

U ime Liberalne partije i svoje lično ime, građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovijesti kao i predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore čestitam Kurban Bajram sa željom da ga srećno i radosno provedu sa najbližima, uz poruku: Bajram šerif mubarek olsun.

Nastavi sa čitanjem

Rabrenović: Podgorica uprkos krizi nastavlja investicione i razvojne planove

Glavni grad Podgorica i pored krize u ekonomiji Crne Gore uzrokovane ograničenjima koje je donijela pandemija korona virusa u velikoj mjeri realizuje sve planirane investicije, priprema se za otpočinjanje novih projekata i preduzima sve aktivnosti da građanima Podgorice poboljša uslove života i rada. Svoj doprinos ovome značajno daju preduzećačiji je osnivač Glavni grad koja kroz obavljanje javne funkcije u potpunosti ostvaruju svoje osnovne programske ciljeve.

Nastavi sa čitanjem

LP Berane: U Beranama ugrožen građanski mir i suživot

Liberalna partija Berana apeluje na nadležne organe i državu da konačno reaguje i uspostavi kontrolu nad javnim redom i mirom u Opštini Berane, jer volja za tim od strane opštinskih vlast i nadležnih organa u Opštini ne postoji.

Podržavajući svačije pravo da javno izrazi svoje mišljenje, opredjeljenje i uvjerenje, svjesni smo da i to mora imati granicu pristojnosti, dobrog ukusa ali i biti u granicama ljudskih i zakonskih normi te dobrosusjedskih odnosa. Scene kojima već danima svjedočimo u Beranama neprijatne su za većinu stanovništva ovoga grada, nacionalističke poruke, jezik mržnje, ostrašćenost i barjačenje zastava stranih država i fašističkih pokreta izazivaju nemir i unose razdor među građane te ugrožavaju građanski mir i suživot po kojem je Berane vjekovima prepoznato.

Nastavi sa čitanjem

Drašković: Za LP interesi Crne Gore uvijek na prvom mjestu

Ideja liberala jeste da se u predizbornoj kampanji bavimo isključivo pitanjima budućeg razvoja, međutim zbog interesovanja naših birača i sugrađana tako i radi trenutne političke aktuelnosti, dužni smo i želimo da damo kratak osvrt i jasan stav LP po pitanju nastavka pa prekida pregovora između predstavnika Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Nastavi sa čitanjem


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me