• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Marković: Pozdravljamo usvajanje Rezolucije o Srebrenici, čestitke Crnoj Gori

Pozdravljam i čestitam Crnoj Gori usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama. Usvajanje ove rezolucije je veoma značajno jer se otvara put da se negiranje genocida pravno sankcioniše. To će, kažnjavanjem onih koji ga svojim otvorenim istupima negiraju, te zapravo podržavaju, uskratiti takvu mogućnost. Drugo, omogućiće se da odgovorni vlastodršci, a ne nijedan narod, koji su planirali i svojom politikom huškali na genocid odgovaraju pred svojim ili Međunarodnim sudom pravde u Hagu. 

Nastavi sa čitanjem

Borančić: Ako ima države Mirjačić ni dana više ne može biti direktor škole, posljediće Bratićkinog “oslobođenja” od zdravog razuma

Ako postoji država, institucije i vladavina prava, Milutin Mirjačić više ni dana ne smije niti može biti direktor jedne osnovne škole u Crnoj Gori. Nakon njegove sramotne izjave na jučerašnjem nacionalističkom skupu protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici, da Crnu Goru “nikad neće priznati kao državu” dok je istovremeno funkcioner te države i prima platu od iste, ukoliko njega samog nije sramota već se ponosi time, država mora sebe zaštiti od takve sramote i samovolje.

Nastavi sa čitanjem

Belan: Da je vječna Crna Gora, bez zabluda koje smo generacijama plaćali

Poštovane građanke i građani Crne Gore, 

Čestitam vam 21. maj Dan nezavisnosti naše države. Želim vam da praznične dane iskoriste za odmor od brojnih problema sa kojima se naše društvo suočava i  da u dobrom rasploženju proslavimo istorijski dan kada smo svijetu pokazali da stara država na Balkanu ima znanja i mudrosti da demokratski i civilizovano obnovi svoju nezavisnost. 

Nastavi sa čitanjem

Forum žena LP: Stamatović mizoginim stavovima obezvrijedio akademsko zvanje

Forum žena Liberalne partije Crne Gore oštro osuđuje mizogini komentar profesora dr Aleksandra Stamatovića, docenta na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, izrečen tokom gostovanja na TV Adria u emisiji "Neki to vole vruće" sa Irenom Tatar. Smatramo da je profesor ne samo ponizio ženu svojim neprimjerenim komentarom, već i uništio ugled akademske struke i obezvrijedio akademsko zvanje koje nosi.

Nastavi sa čitanjem

Marković: Otvoreno pismo parlamentarnoj opoziciji i međunarodnoj zajednici

Glavni razlog donošenja rezolucije o genocidu u Jasenovcu u je da Crnu Goru spriječe da postane punopravan činilac EU. Svrha Rezolucije je upravo prisustvo Varheljija, produžene ruke Orbana i Vučića u Kotoru i to je samo da ohrabre sve njih iz vlasti, prije svih Milojka Spajića, da sprovedu svoj naum u djelo jer Mandić je direktna produžena ruka Vučića i to svi ambasadori zemalja EU znaju, pitanje je samo zašto se o tome ćuti?

Nastavi sa čitanjem


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me