• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Popović: Amfilohije ostavio dubok trag na ovim prostorima, nek počiva u miru

Povodom smrti Mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija, izražavam iskreno saučešće vjernicima i svještenstvu SPC u Crnoj Gori kao i porodici Radović.
Svojim djelovanjem i uticajem Mitropolit Amfilohije je ostavio dubok trag na crnogorskim prostorima, pa neka mu duh i duša počivaju u miru i spokoju.

Predsjednik Liberalne partije
Andrija Popović

LP Podgorica: Takozvane građanske partije glasanjem u PG parlamentu iznevjerile građane

Javnost Crne Gore danima svjedoči prepucavanjima unutar nove vladajuće većine, koja se ne može složiti ni oko čega, osim jednog a to je: da svi osim Crnogoraca imaju pravo na crkvu i vjeru, što je pokazalo i jučerašnje glasanje u Skupštini Glavnog grada. 

Ovakvo glasanje tročlane koalicije bilo bi logično, kada bi razlog za ovu odluku pronašli u istorijskim činjenicama po kojima svi vjerski objekti na teritoriji Crne Gore pripadaju državi Crnoj Gori i Crnogorcima, a pravoslavni spomenici kulture po pravu i logici stvari pripadaju crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.  Da se  ova koalicija zalaže kao što kažu za budućnost Crne Gore, u kojoj žele da šire mir nacije, a činjenice iznose isključivo crno na bijelo ovakva odluka bi bila i razumljiva. Ono što ovakvo glasanje čini još neobičnijim je to što je ova grupacija dobila većinu zalažući se za „vjerske slobode“, a danas glasa protiv ispunjavanja ove slobode crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Ovakvo glasanje nam je pokazalo da parlamentarnu većinu ipak nije osvojila nikakva građanska opcija i borci za pravdu i prosperitet već okupatorska vojska zvana SPC podijeljena u 3 koalicije i više od dvadeset partija, koja skoro 100 godina a aktivno 30 manipuliše i zavodi narod  sa ciljem falsifikovanja crnogorske kulture i istorije. Ono što je Aco palikuća Karađorđević započeo oni žele da dovrše. 

Ovu koaliiciju čini i najbučnija tkzv. građanska partija, koja sa svoja 4 mandata poručuje da budemo relaksirani jer će oni stati u odbranu nacionalnih interesa, i da je njihova partija garancija opstanka nezavisne Crne Gore. Apsurdno je da je upravo ova „građanska partija“ glasala u podgoričkom parlamentu da se sa dnevnog reda ukloni tačka o ustupanju zemljišta Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi čime je još jednom potvrdila svoj pravi odnos prema Crnoj Gori i Crnogorcima.  S toga, makar zbog onih iskrenih suverenista koji su vas glasali manite se neiskrenih obećanja i nemojte  više garantovati zaštitu nacionalnih interesa Crne Gore koristeći ih isključivo u populističkoj retorici za dobijanje jeftinih i sitnih političkih poena. 

Podsjećanja radi Crnogorska pravoslavna crkva jedina je vjerska zajednica koja zbog otimanja imovine čiju krađu vi poptisujete i želite da legalizujete  nema svoj objekat u Glavnom gradu, pa njeni vjernici nemaju mogućnost da zadovoljavaju svoje duhovne potrebe onako kako im to garantuje Ustav Crne Gore. 

Odbor Glavnog grada Podgorica Liberalne partije Crne Gore

Čestitka Liberalne partije povodom Dana Opštine Herceg Novi

Građanima i građankama te rukovodstvu Herceg Novog u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore čestitam 28. oktobar Dan Opštine Herceg Novi.

Herceg Novi najljepša je crnogorska kapija i biser na samom ulazu u Bokokotorski zaliv. Preplitanje različitih kultura, naroda i tradicija kroz vjekove, ovaj grad načinilo je kosmopolitskim centrom na Jadranskom moru sa bogatim istorijskim i arhitektonskim nasljeđem. U podnožiju Orijena sa blagom mediteranskom klimom, ovaj grad je najperspektivnija turistička destinacija i ljetnjeg i zimskog turizma.

Nastavi sa čitanjem

Rabrenović: Nakon 27 godina hram za crnogorske vjernike u Podgorici

Kada ja 31. oktobra 1993. godine obnovljena Crnogorska pravoslavna crkva niko od nas tada nije ni slutio da će proći vremenski period do 28. oktobra 2020. godine da bi pravoslavni vjernici imali mogućnost da izgrade prvi hram crnogorske pravoslavne crkve u Podgorici nakon što je stvarno 1918. godine a službeno 1920. godine bila ukinuta kao do tad kanonski autokefalna, samostalna pravoslavna crkva.

Nastavi sa čitanjem

LP: Podrška crnogorskim ugostiteljima, nova metodologija svima će pomoći

Liberalna partija iskazuje punu podršku zahtjevima crngorskh ugostitelja koji su se danas okupili u Budvi i iskazali protest protiv zatvaranja njihovog biznisa od kojeg žive stotine porodica. Ugostitelji u mnogim Opštinama, kako na jugu tako i u Podgorici i na sjeveru, iskusili su u prvom talasu epidemije, a kasnije i izostankom turističke sezone, ogromne izazove i probleme održivosti svojeg posla, ekonomske održivosti ali i samog opstanka svojih porodica i porodica zaposlenih. Zato danas ne smijemo, koliko je to moguće, dodatno opterećivati njihovo poslovanje i dovoditi u pitanje opstanak kompletnog sektora ugostiteljstva, a time i turističku ponudu koja će biti ključna za obnovu ekonomije u narednom periodu.

Nastavi sa čitanjem

Popović: Suočavanje sa krizom i ekspertsku Vladu niko ne pominje, URA postala satelit SPC

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović u itervjuu za Radio Crne Gore kazao je da nova parlamentarna većina nije stabilna te da teško može donijeti stabilnost u Crnoj Gori u teškim vremenima epidemije i krize izazvane epidemijom.

Pesimista sam da će kadrovi nove većine uspjeti da razumiju, uhvate i usmjere ekonomske procese i finansijske akrivnosti Crne Gore, naročito u vremenu ekonomske krize izazvane epidemijom koja vlada u svijetu pa i u Crnoj Gori. Ne vidim ko su ljudi i stručnjaci u njihovim redovima koji će imati sposobnost da odigraju tako važnu ulogu i biti spremni da se suoče sa posljedicama svojeg rada i poteza. Iskustva iz Budve, Kotora i drugih opština u kojima ova većina vrši vlast govori nam u prilog tome. Nijesu uspjeli da riješe nijedan problem suštinski i usmjere razvoj Opština, osim što su udvostručili administraciju svojim kadrovima, tog scenarija se plašim i na nivou države.

Nastavi sa čitanjem


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me