• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka Liberalne partije povodom Dana Opštine Budva

Građanima i građankama Budve, rukovodstvu Opštine, Skupštine Opštine i odbornicima u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore čestitam 22. novembar - Dan Opštine Budva.

Crnogorski i mediteranski biser-Budva, na zidinama starog grada i malog primorskog mjesta, podigla je metropolu crnogorskog turizma i razvoja. Zahvaljujući Budvi, u dobroj je mjeri crnogorsko primorje i ovaj dio Jadrana dobio epitet najpoželjnije destinacije za ljude cijelog svijeta kako uturizmu tako i kulturu, umjetnosti, bizinisu ali i svakodnevnom životu.

Nastavi sa čitanjem

Čestitka LP povodom Dana Prijestonice Cetinje

Građanima i građankama Cetinja, gradonačelniku Prijestonice Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Maji Ćetković i odbornicima u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore čestitam 13. novembar Dan prijestonice Cetinje.

Cetinje kao temelj i istorijske i današnje Crne Gore, u svakom vremenu predstavljalo je luču njene slobode i mjesto koje je taj status ljubomorno čuvalo sa svojim časnim i nepokornim ljudima. Preko Cetinja prelamala se sudbina Crne Gore svakog vremena i ono zato jeste simbol njenog trajanja, razvoja i ukupnog postojanja.

Nastavi sa čitanjem

Čestitka Jovani Peković na zlatnoj medalji

Upućujem iskrene čestitke Jovani Peković, mladoj crnogorskoj džudistkinji, za veliki uspjeh i osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore.

Zlato koje mlada Jovana donosi iz Rusije kao najviše priznanje njegog kvaliteta i rada, nije njen prvi uspjeh a siguran sam da će biti samo podsticaj za buduće korake i još sjajnija odličija na svjetskim postoljima.

Nastavi sa čitanjem

LP obilježila 15 godina postojanja i 30 godina liberalizma

Liberalna partija obilježila je sinoć jubilej 15 godina od osnivanja partije i 30 godina liberalizma u Crnoj Gori.  Svečanost je bila prilika da se obilježi i prijem LP u punopravno članstvo ALDE saveza liberala Evrope, moćne političke asocijacije koja okuplja preko 60 partija iz Evrope, 7 premijera, preko 15 vlada država Evropske unije a treća je snaga u Evropskom parlamentu.

Obraćajući se mnogobrojnim gostima i članstvu, predsjednik LP Andrija Popović kazao je da ovaj jubilje koji je sebe ugradio u temelje moderne Crne Gore. Kao liberal uvijek sam osjećao da pripadam društvu slobodnih i drugačijih ljudi, onih koji su spremni da prihvate drugog i drugačijeg, kod kojih ima dovoljno mjesta za sve ali čija tolerancija nije bezgranična, ne, ona je veoma osjetljiva na svaku nepravdu, tiraniju i neslobodu, zato se kao liberali osjećamo i kao ljudi koji su spremni da uvijek hrabro, otvoreno i jasno, bez kalkulacija, kažu istinu i da razgovaraju o svemu, jer nema tabu teme, kazo je Popović. 

Nastavi sa čitanjem


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me