• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP čestitala Lakić: Sloboda medija temelj otvorenog društva

Upućujemo iskrene čestitke novinarki Oliveri Lakić koja je dobitnica Međunarodne nagrada Hrabra žena (International Women of Courage Award) koju dodjeljuje američki Stejt dipartment.

Ovakva nagrada priznanje je kako za novinarku Lakić i njen profesionalni rad tako i za crnogorsko novinarstvo koje dokazuje da ima profesionalni kapacitet na svjetskom novou i da je neophodno još snažnije raditi na zaštiti novinara i promociji medijskih sloboda i slobode javno izgovorene riječi.

Otvorenost medija i slobodu medijskog izvještavanja, te nezavisnost novinarske profesije, Liberalna partija, smatra temeljnom pretpostavkom slobodnog i otvorenog društva. Za takvo nešto potreban je aposlutno slobodan i autonoman rad svih nezavisnih medija, portala, štampe, televizija i radija, kao i javnog servisa, zaštićenog od svih pritisaka kojima je cilj zloupotreba informacija.

Uvjreni smo da će ovakva nagrada biti dodadni podsticaj kako novinarki Lakić, tako i svim drugim profesionalnim novinarima svih medija u Crnoj Gori da svoj posao obavljaju u najboljem interesu crnogorske javnosti i u najboljem interesu činjenica i istine.

PR služba Liberalne partije Crne Gore


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me