• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Barski Liberali pozdravljaju odluku premijera Markovića

Liberalna partija Bara pozdravlja stav predsjednika Vlade Duška Markovića da se ne može raditi ništa protiv volje građana, uz policijske kordone i da treba da izvučemo zajednički nauk iz situacije sa izgradnjom vrtića na Topolici u Baru. Jasno je da se bez dijaloga i bez razuma ne može postići nikakva korist niti održiv i kvalitetan cilj, te da je neophodna veća uključenost građana i transparentnos u procesima donošenja odluka.

Opštinski odbor Liberalne partije Bar potvrđuje da je uvijek snažno na strani napretka, investicija i boljeg životnog standarda, ali nijedan projekat ne može biti urgentniji od mirnog života ljudi i sklada među sugrađanima. Odbornik LP je u Skupštini ranije izrazio sumnje da li mjesto izgradnje vrtića najkvalitetnije rješenje za djecu i za razvoj grada, ali ono oko čega nema sumnje jeste da je potrebno da SO Bar urgentno donese izmjene i dopune urbanističkih planova i predvidi novu lokaciju za izgradnju vrtića u najkraćem mogućem roku. Liberali će kako na lokalnom tako i nacionalnom nivou uložiti maksimalne napore da ubrzaju takav proces.

Uvjereni smo da će lokalna samouprava uložiti dodatne napore da osim zasađivanja 90 novih čempresa, iskoristi priliku i na predmetnoj lokaciji uredi i izgradi kvalitetan i sadržajan park koji će biti zelena oaza i ukras centra grada te da će imati višestruko kvalitetniju namjenu i upotrebnu vrijednost nego što je imao ranije. Na ovaj način lokalna uprava će maksimalno iskoristi sve kapacitete ovoga terena i još kvalitetnije sanirati sve izazove koje su nastale u ovom procesu.

Opštinski odbor Liberalne partije Bar

 

 


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me