• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Skupština ponire, predsjednik Opštine svojevoljno troši sredstva

Na kotorskoj političkoj pozornici  nastavlja se komedija. Akteri komedije, konstituenti vlasti, nikako da okončaju ove igre bez granica. Zakazuje se nastavak XVI sjednice Skupštine Opštine, ali nikako da se održi. Kako se danas ljudi klade u sve i svašta tako kladioničari s nestrpljenjem očekuju kada će se u kladionicama naći i pitanje: dali će se održati ili neće nastavak ove sjednice?

Odlaganje sjednice koristi predsjednik Opštine koji samoinicijativno pod nadzorom odbornika sa izborne liste SNP-a donosi odluke na osnovu kojih se nekontronisano troše sredstva građana.

Parlament Kotora nakon oktobarskih izbora podsjeća na rijeku ponornicu. Kao što rijeka jedno vrijeme teče na površini zemlje, tako je konstituisanje opštinske vlasti proteklo pred očima javnosti. No kao što poslije izvjesnog  vremena  rijeka ponire ispod površine zemlje i teče nepoznatim tokom,tako konstituinteti vlasti nezadovoljni podjelom kolača, malog za njihove apetite, zaboravljaju zašto su ih građani birali i „poniru“ u za javnost  nepoznate tokove trošenja sredstava građana. No za razliku od rijeke ponornice koja poslije izvjesnog  vremena izlazi na površinu, poslovi opštinske vlasti i dalje se odvijaju mimo programa i plana rada, a na osnovu Odluka donijetih od strane predsjednika opštine . O zakonitosti ovako donijetih odluka svoj sud će dati institucije, a ocjenu građani.

Izlazak iz „ponora“ rada izvršne  vlasti zavisi od toga koliko povjerenje uživa predsjednik opštine od onih koji su ga izabrali, tj. da li će dati legalitet i legitimitet odlukama koje je donio potvrđujući ih.

Izvršna vlast se ponaša kao da izvršava sve ono što je obećala, no pitanje je, da li  građani u to vjeruju?

Predsjednik OOLPCG Kotor

Vido Drašković


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me