• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Da li će predsjednik Opštine ponuditi ostavku Skupštini?

Na kotorskoj političkoj sceni nastavljaju se igre bez granica. Akteri su konstituitenti koalicije na vlasti, mlade demokrate, iskusni prekaljeni frontovci, prilagodljivi  članovi SDP–a i članovi nezaobilaznog pokreta URA uz dirigentsku podršku odbornika sa izborne liste SNP-a.

Tragedija ili komedija ? Za nekoga tragedija a za nekoga komedija.

Predizborna zaklinjanja na vjernost, obećanja građanima, postizborna euforija u drugoj godini vršenja vlasti postepeno, pred ličnim i partijskim interesima, počinje da jenjava.

Nakon XV sjednice Skupštine Opštine (prve u 2018.) počinju igre. Nikako da se održi započeta XVI sjednica (druga u 2018.). Zakazuju se nastavci određuju termini i tako u nedogled. Nezadovoljstvo pojedinih koalicionih partnera izazvao je razdor u vlasti. Kako drugčije protumačit neuspješno usaglašavanje oko predloženih odluka, što je prouzrokovalo, i ako protiču dvije trećine četvrtog kvartala godine, neusvajanje programa rada i finasijskih planova društava za tekuću godinu čije je osnivač opština. Ovakvo stanje koristi predsjednik opštine i po instrukcijama podržaoca vlasti donosi  odluke. Razrješava nepodobne predsjednike upravnih odbor, imenuje podobne. Neplanski se troše sredstva građana, sve na štetu grada i građana.

I ako nije završena XVI sjednica zakazuje se XVII sjednica na kojoj bi se usvojili programi rada i finansijski planovi društava čiji je osnivač opština i dali legitimitet i legalitet, po nama, nezakonotom i štetnom po grad i građane rad. Za XVII sjednicu je planirano davanje saglasnosti na odluke donijeti od strane predsjednika opštine. Postavlja se pitanje: da li će predsjednik opštine ponuditi parlamentu ostavku ako ne dobije saglasnost  na donijete odluke?

Zadnji zakazan termin za nastavak XVI sjednice i početak XVII  je 03.12.2018.g. Nadamo se da će  se tog dana završiti ova komedija.

Vido Drašković, Predsjednik OOLPCG Kotor


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me