• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali obilježili dan partije, preispitaće ostanak LP u koaliciji

Liberalna partija obilježila je godišnjicu 14 godina od osnivanja i 28 godina liberalizma u Crnoj Gori. Tim povodom zasijedao je Glavni odbor LP na svečano-radnoj sjednici održanoj u Glavnom gradu Podgorici.

Liberalna partija može biti zadovoljna statusom na crnogorskoj političkoj sceni i postignutim rezultatima kao i realizovanim programskim djelovanjem. Konsolidacija liberalne politike, predstavljanje novih programskih ciljeva i načela i jačanje lokalne infrastrukture i Odbora na posljednjim lokalnim izborima dokazali su vrijednost politike liberala i uvažavanje od građana, partnera i međunarodnih partnera.

Glavni odbor je podržao predsjednika LP Andriju Popovića za djelovanje i rad u Skupštini Crne Gore i za još snažnije sprovođenje koalicionog sporazuma u drugoj polovini mandata.  GO je izrazio nezadovoljstvo realizacijom postizbornog koalicionog sporazuma i nalozio je predsjednistvu i predsjedniku da nakon analize pripreme odluku o preispitivanju ostanka LP u vladajućoj koaliciji na državnom nivou, zbog nepoštovanja sporazuma.

Liberalna partija zahtijevaće od partnera finalizaciju odredbi koalicionog sporazuma i svih usaglašenih programskih načela do kraja mandata. Nakon ulaska u NATO, važno je da društvo i sistem spremimo za punopravno članstvo u EU i poboljšanje kvaliteta života građana, zaključeno je.

GO je izabrao mr Ivana Dragojevića, predsjednika OOLP Danilovgrad za člana Predsjedništva LPCG, na prijedlog predsjednika.

Glavni odbor diskutovao je o političkoj situaciji u državi i položaju LPCG i ostalim pitanjima iz svoje nadležnosti.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me