• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Liberali da zastupaju CG u Evropskom Komitetu regiona

Na konferenciji Evropskog komiteta regiona koja se održala u Nikšiću, delegacija Liberalne partije sastala se sa evropskim kolegama iz grupe liberala. Generalni sekretar Esad Šainović i portparol LP Ammar Borančić razgovarali su sa slovenačkom predstavnicom u Komitetu Andrejom Potočnik, nekadašnjom poslanicom vladajuće liberalne partije Slovenije i predstavnicom ALDE liberala Evrope u Komitetu Regiona.

Oni su govorili o učešću Crne Gore u ovom evropskom tijelu lokalnih zajednica te jačanju saradnje lokalnih samouprava sa institucijama EU u procesu evropskih integracija i jačanju položaja lokalnih zajednica koje mogu biti snažan generator suštinskih reformi i integrisanja u sistem EU, ali i približavanja evropskih vrijednosti i sistema građanima.

Oni su izrazili namjeru da se što više predstavnika Liberalne partije uključi u rad Evropskog Komiteta Regiona u delegaciji Crne Gore kroz u kojima je sada posmatrač, u cilju priprema za punu implementaciju u trenutku punopravnog članstva Crne Gore. ALDE savez liberala Evrope insistiraće na takvom uključivanju liberala u najboljem interesu građana i države.

Važnost ovoga Komiteta EU jeste što u zakonodavnom procesu usmjerava institucije EU kod kreiranja prijedloga zakona na način koji jeste najbolji za građane i lokalne zajednice i koji će biti primjenjiv i donijeti konkretne rezultate građanima. U tom smislu, ovo tijelo najbliže je građanima i predstavlja njihove inerese i potrebe.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me