• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Kotorska vlast posvađana oko podjele plijena, građani trpe

Kotorska vlast se ne brine o opštoj koristi, svako se stara o onome što njemu koristi i trudi se da obogati svoje pristalice. Kupuju glasove za naredne izbore, novcem građana. Kao da građanima Kotora nije dovoljno opterećenje što izdržavaju svoje kadrove već im je opštinska vlast nametnula da izdržavaju i kadrove iz drugih opština.

U cilju racionalizacije isplaćena su značajna sredstva za otpremine  službenicima i namještenicima. Očekivano je da će se smanjiti broj zaposlenih u opštini, ali na iznenađenje do toga nije došlo.  Zaboraviše obećanja data u predizbornoj kampanji.Opšte interese podrediše ličnim. Kako drukčije protumačiti činjenicu da nije okaončana XVI sjednica skupštine započeta u maju.

Nezadovoljan konstituintet vladajuće koalicije (SDP) zbog gubljenja upravljačke funkcije u Luci Kotor opstruirao je rad Skupštine. Nakon što je SDP odobrovoljen iskrsnu novi problem sa drugim konstituentom, Demokratskim frontom. Nadu da će zaraditi znatna sredstva od deponovanja građevinskoga materijala srušenog hotela Fjord osujetili su koalicioni partneri. Svi žele dio tog kolača. Kada će se dogovoriti oko raspodjele pitanje je? Novac je u pitanju i to ne ide lako.

I tako upravljačke funkcije i raspodjela zarade bačiše u zaborav održavanje započete sjednice skupštine Opštine.

Da se zna, većinu koalicione vlasti čine srpske partije, kao i u Budvi, Herceg-Novom i Beranama pa ako je vjerovati Patrijarhu SPC, a kakvi bi bili vjernici ako ne bi vjerovali patrijarhu koji govori istinu i samo istinu, može se zaključiti da srbima u NDH i nije bilo tako loše kao što se priča, ako je bilo bolje no u Crnoj Gori đe u znatan broj opština vrše vlast.

Vido Drašković

Predsjednik Liberalne partije Kotor


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me