• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Proslava podgoričke skupštine gnusan pokušaj provokacije

Liberalna partija oštro će se suprotstaviti i osuditi svaki pokušaj istorijskog revizionizma, veličanja promašenih nacionalističkih i velikodržavnih ideja koje su koštale života generacije ljudi a Crnu Goru dovele do nestanka i najveće tragedije u prošlom vijeku. Proslava takozvane Podgoričke skupštine iz 1918.,koju i lokalna vlast u Budvi već mjesecima najavljuje,samo je gnusni pokušaj provokacije i ubiranja jeftinih političkih poena marginalnih grupacija koje su izgubile svako uporište u Crnoj Gori,osim demagogije i praznog populizma.

Crna Gora kao građanska država apolutno će se usprotiviti takvim pokušajima koji su nepojmljivi modernom i razumnom vođenju politike i države ali i samom zdravom razumu. Pojedine evropske države takve pokušaje oživljavanja poraženih ideja prepoznaju čak i kao krivična djela za koja je zaprijećena zakonska sankcija. Raduje nas činjenica da su ovakve poruke stigle i od većinske Crne Gore i od Vlade Crne Gore koja se ne libi da otvoreno štiti interese sopstvene države i svih njienih građana, iako se takva ideja cijeli vijek žigosala kao inferiorna.

Crnogorski liberali pozivaju one koji pokušavaju da unesu nemir i naruše građanski sklad, iako i sami svjesni da njihove ideje pripadaju ružnoj prošlosti i jesu samo istorijska fikcija, da obustave takve nasrtaje i uvaže većinsku volju građana, Ustav Crne Gore i civilizacijska dostignuća modernog svijeta.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me