• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Lokalna vlast lične i partijske interese stavila ispred građana

Ideološki raznorodne političke subjekte lični interesi su  udružili  u koaliciju,koja nakon oktobarskih lokalnih izbora vrši vlast u Kotoru.

U ovako sklepanoj koaliciji svaki konstituintet koalicije ,Demokrate, Demokratski front, pokret URA, i SDP je bitisao u ubjeđenju da je pijemont konstituisanja.Vjerujući u to smatrali su da im ta pozicija daje određena  prava i moć. Kako je vrijeme odmicalo doživljavali su razočarenja,shvativši da su bili u zabludi a da  stvarnu moć i vlast ima partija koja im je dala podršku,Socijalistička Narodna partija.

U cilju očuvanja i zaštite ličnih i partijskih interesa zaboraviše na obećanja data u predizbornoj kampanji da će raditi u interesu građana i opštine i opšti interes podrediše ličnom i partijskom.

Kako drugačije protumačiti činjenicu da je počeo treći kvartal tekuće godine a nijesu usvojeni programi rada i finasijski planovi društava sa ograničenom odgovornošću čije je osnivač opština? Ova činjenica pokazuje što im je prioritet.

„Zli jezici“šire glasine da se radi o političkoj trgovini u samoj vladajućoj koaliciji.Ne mora biti trgovina nego argumentovano ubjeđivanje.No koji su argumenti za sad je nepoznanato.Za snagu  argumenata izgleda da su potrebna novčana sredstva pa je predsjednik opštine na brzinu odlučio da poveća zakup poslovnih prostora i to za 40%.

Davanje dozvole za rušenje hale „Autoremonta“usred turističke sezone takođe je u cilju jačanja argumentacije za prevazilaženje unutarkoalicionog nesporazuma.Zarada od lagerovanja građevinskog otpada na privatnu lokaciju bio bi dovoljan argument da se ubijedi jedan konstituintet.

Zbog zauzetosti vlasti oko argumentovanog usaglašavanja stavova nezapaženo prođe 13.jul Dan državnosti.To što Demokratski front,i izvršioci programa zasnovanog na ideologiji gospode Velizara Kaluđerovića, Gošovića i Popovićke ne pokazaše interes da se obilježi ovaj praznik kako dolikuje ne iznenađuje znajući njihov odnos prema Crnoj Gori,ali suverenisti u koaliciji da prećute i  ne pokažu interes za obilježavanje ovog praznika može nekog da  iznenadi.

Kako  je u Herceg – Novi održan parastos četničkom vođi Draži Mihajiloviću,postavlja se pitaanje : Đe ovo vodi,hoćemo li mjesto 13.jula proslavljat 21.decembar?

Pitam se što bi bilo sa Crnom Gorom da  ova koalicija vrši vlast na državnom nivou?

Predsjednik OOLPCG Kotor              

Drašković Vido


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me