• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Hitno riješiti sanaciju bazena i izgradnju sportske dvorane

Zbog ozbiljnosti poslaničkog pitanja poslanika Liberalne partije Andrije Popovića koji je insistirao da se poštuje Poslovnik Skupštine Crne Gore i da na pitanje odgovori, najodgovorniji, ministar održivog razvoja i turizima u Vladi Crne Gore Pavle Radulović i nije prihvatio da  na poslaničko pitanje odgovaraju ovlašćene predstavnice Vlade, posebna sjednica Skupštine Crne Gore će se nastaviti a pitanje glasi: „Što preduzima Ministarstvo održivog razvoja i turizma, preko Direkcije javnih radova da se konačno sanira zatvoreni bazen u Kotoru, koji je u fazi rekonstrukcije i van funkcije preko godinu dana, čime se velika šteta, između ostalih, nanosi crnogorskom i svjetskom vaterpolu. Poznato je da je kotorska škola vaterpola, decenijama, jedna od najcjenjenijih u svijetu, njeni asovi su donijeli Crnoj Gori preko 30 medalja sa najviših takmičenja:Olimijskih,Svjetskih i Evropskih prvenstava,VK Primorac je bio evropski šampion a VA Cattaro pobjednik LEN Kupa. Kada se planira stavljanje u funkciju zatvorenog bazena ali i sportske dvorane, koju solidarno već 8 godina grade Vlada i Opština Kotor a novi izvođač radova je 2014. g. uveden u posao sa rokom završetka radova od 18 mjeseci?“

Zbog ovakve situacije koju imamo danas  preko 400 dječaka i djevojčica primorani su da iz Kotora na treninge putuju u susjedne gradove. Ukoliko ne dođe do hitne reakcije nadležnih, Kotoru prijeti opasnost da ostane bez vaterpolo i plivačkog sporta a djeca će biti uskraćena za sportska nadmetanja.

Rješavanje pitanja završetka sanacije bazena i izgradnje sportske dvorane je pitanje od velike važnosti za Kotor a nedavno su održani mirni protesti više stotina građana ispred zatvorenog bazena „Niška Bućin“ u organizaciji VK    Primorac, VA CATTARO i navijačke skupine „Beštije“, a u najavi su i novi opravdani protesti.

Vido Drašković

Predsjednik Opštinskog odbora Liberalne partije Kotor


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me