• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Čestitka Liberalne partije povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

Građanima i građankama Crne Gore srdačno čestitamo 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore. Svijetli datum i prekretnica moderne crnogorske istorije upisao se među slavne pobjede ove države izvojevane tokom hiljadu godina, posebno važan jer je izboren olovkom i razumom što je osobenost velikih i utemeljenih naroda i država.

Decenija za nama potvrdila je da je pobijedila, ne samo naša iskrena emocija i ljubav prema Crnoj Gori, slobodi i građanskom, multikulturalnom drustvu već i mudrost da vodimo državu naprijed ka modernoj civilizaciji. Članstvom u NATO i približavanjem i skorim članstvom u EU jasno se prepoznaje čvrsta opredijeljenost da kvalitet života naroda Crne Gore i njegova sigurnost stalno i permanentno rastu i napreduju sa najrazvijenijim državama Evrope i svijeta.

Obaveza je svih generacija, da stalno čuvaju takvu tradiciju i najljepše lice Crne Gore koje je okrenula svakom dobronamjernom čovjeku, a to su sloga, čast i međusobno uvažavanje u našoj zajedničkoj slobodi i otvorenosti. Samo društvo u kojem svaki čovjek ima priliku da bude srećan može biti srećno društvo.

Da je vječna Crna Gora i njena sloboda!

Liberalna partija Crne Gore

Predsjednik,

Andrija Popović


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me