• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Šovinizam sa budvanskih bilborda oštro sankcionisati

LP oštro osudjuje bolest revizionizma, opravdavanja šovinizma i sijanja razdora i netrpeljivosti među građanima na štetu svakog pojedinca,građanskog sklada i vladavine prava. Indoktrinacija šovinizma i obmane kojima napadaju zdrav razum moraju biti sankcionirani  shodno zakonu i pravnom poretku.

Bilbordi koji su preplavili budvansku opštinu,koji navodno slave 100 godina od pobjede u I svjetskom ratu,sa sadržajima koji veličaju okupaciju Budve i Crne Gore 1918. i slave nestanak i slom države Crne Gore doveli su do velike unemirenosti građana koji vjekovima žive u građanskom skladu i uvažavanju, ali i brojnih turista koji takve izlive nacionalizma i šovinizma ne mogu vidjeti nigdje u civilizovanoj Evropi i svijetu.

Iako je struka takve pretpostavke ocijenila kao istorijski falsifikat za dnevnopolitičku upotrebu i razdor, lokalna vlast i ostrašćeni pojedinci i neformalne grupe podržane od raznih ekstremističkih frakcija, nastavljaju sa pokušajima podjele i svađe građana.

Da bi konacno zaustavili pokušaje razdora i nametanja promašenih tema kojima je mjesto na smetlištu istorije, liberali pozivaju nadležne organe da hitno reaguju,uklone bilborde i zaštite  ustavni poredak Crne Gore. Osim Ustava, i Zakon o zabrani nedozvoljenog oglašavanja jasno propisuje zabranu obmanjujuceg oglašavanja za što su propisane jasne sankcije.

Pravni poredak mora zaustaviti revizioniste koji bi, nakon pokušaja da rehabilituju krvave zločince, saradnike okupatora i kvislinge iz II svjetskog rata, danas da slave i pokušaj zatiranja cijele jedne nacije 1918. godine i krvavog gušenja i nestanka cijele jedne države, Crne Gore. Liberali, shodno svojim zakonskim mogućnostima, nikada neće dozvoliti  i apelujemo da se izbjegne “otvaranje starih rana”.

Podsjećamo, Predsjedništvo Liberalne partije ranije je donijelo preporuku o napuštanju lokalne vlasti Budve i raskidu koalicionog sporazuma u najboljem interesu građana Budve.  

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me