• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Predsjedništvo LP: Građani pokazali da žele napredak i evropski život, LP spremna za lokalne izbore

Predsjedništvo Liberalne partije na sjednici održanoj u Podgorici analiziralo je aktuelnu političku situaciju i poziciju LP na političkoj sceni te dalje korake u cilju pripreme za predstojeće lokalne izbore.

Ocjenjeno je da je pobjeda na predsjedničkim izborima kandidata proevropske i građanske Crne Gore Mila Đukanovića, pobjeda svih građana koji žele napredak i evropski standard života, ali i veliki uspjeh vladajuće koalicije koju čini i Liberalna partija. Zaključeno je da kao i 1997. godine, i danas nastavljamo ono što su programska načela liberala već 20 godina a koja je u tom vremenu prihvatio i DPS.

Liberalna partija nastaviće i emancipatorsku programsku politiku i djelovanje u cilju izgradnje poretka slobodnijeg i srećnijeg društva u kojem će se svako osjećati komotno i koje će pripadati u punom kapacitetu modernoj Evropi.Liberali će kroz Skupštinu Crne Gore afirmisati i snažno se zalagati za prepoznatljivu liberalnu agendu i detabuiziranje tema koji drugi ne smiju da pokrenu a koje su teret tradicionalnog društva.

U cilju pripreme za lokalne izbore 27. maja određeni su i koordinatori po regijama. Konstatovano je da je Liberalna partija spremna za lokalne izbore i da će pobjeda na predsjedničkim izborima biti snažna uvertira za trijumf i dobar rezultat liberala i na lokalnim izborima. Koordinator za sjeverne Opštine u kojima se održavaju izbori je potpredsjednik Ragip Deljanin, za jug potpredsjednica Dubravka Vujičić, za centralnu regiju potpredsjednik Zdravko Šoć dok ce za Glavni grad Podgorica biti potpredsjednik Jovo Rabrenović.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me