• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP Kotor: Obezglavljeni menadžment oštetio Luku Kotor više od milion

Nešto je trulo u vladajućoj koaliciji u Kotoru.Očekivano, ako se zna da vlast u Kotoru čine više raznorodnih političkih subjekata. No kako su interesi različiti, a kolač nedovoljan da zadovolji njihove apetite, do izražaja dolaze motivi udruživanja u ovu koaliciju čiji je rezultat neusaglašavanje stavova. No njih ne zabrinjava neodržavanje sjednica Skupštine, uhljebili su svoje kadrove kako iz Kotora tako i iz drugih opština kao da građanima Kotora nije dovoljno opterećenje što izdržavaju svoje. Ovi uvedeni kadrovi su „usrećili“ Kotor radeći u korist njegove štete.

Cunami sa Volujice pustoši kroz Luku Kotor. Prva žrtva je niko drugi do presjednik borda direktora. Obezglavljeni menadžment, pod jakim uticajem privatnog lobija, svojim djelovanjem otkriva kako opšte dobro postaje pojedinačno. Kako drukčije protumačiti činjenicu da nijesu pokrenuli postupak za obeštećenje za izgubljenu dobit što su u  vremenu od maja 2015.  do septembra 2017. godine protivpravno vršile pilotažu (uvod brodova u zaliv) privatne agencije čime je Luka oštećena za više od milion i trista hiljada eura. Radi uporođenja to je više od sredstava oprediljenih iz opštinskog budžeta za sport, kulturu i nevladin sektor.

Neulaganjem u infrastrukturu za siguran boravak plovila u Luci i smanjenje štetnog uticaja na životnu sredinu nije ništa do pokušaj da umanje šansu da Vlada prenese pravo upravljanja na operativnu obalu Luci.

Za uništenje Luke Kotor AD kotorska vlast nije morala dovoditi kadrove iz drugih opština već se sigurno u tako velikoj koaliciji mogao naći neko ko je sposoban za to.

Vido Drašković,

Odbornik Liberalne partije u SO Kotor


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me