• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP napušta koaliciju u Budvi i podržava peticiju za ukidanje nelegalnih upisa crkvene imovine

Sjednica Predsjedništva Liberalne partije je održana sinoć u Podgorici, analizirala se aktuelna politička situacija u susret predsjedničkim izborima. Bez obzira na nivo ustavnih ovlašćenja predsjednika države, zaključeno je da zbog specifičnog aktuelnog političkog ambijenta ovi izbori mogu imati značaj sličan onima iz oktobra 1997. kada se Crna Gora konačno vratila sebi i krenula putem obnove nezavisnosti, Evrope i NATO-a.Glavni odbor LP će uskoro donijeti odluku o načinu učešća na Predsjedničkim izborima, poštujući koalicioni Sporazum na državnom nivou.

Predsjedništvo Liberalne partije preporučuje novom Opštinskom odboru Budva,koji će uskoro biti izabran i Glavnom odboru partije, donošenje odluke o raskidu koalicionog sporazuma u Budvi i napuštanju postizborne koalicije i aktuelne lokalne vlasti.Ocijenjeno je, nakon preispitivanja ovog sporazuma, da je ovakav savez, predvođen DF i Demokratama nanio veliku političku štetu Liberalnoj partiji i da je napuštanje koalicije u Budvi u najboljem interesu građana Opštine Budva u narednom periodu.

Predsjedništvo LP je podržalo aktuelno potpisivanje Peticije za preispitivanje svih nelegalnih upisa crkvene imovine u Crnoj Gori i njeno vraćanje u državno vlasništvo i državno dobro. Pozvani su svi članovi i simpatizeri LP da podrže ovu inicijativu kao važno pitanje funkcionisanja pravne države i vladavine prava,čije rješavanje ulazi u novu fazu, zahvaljujući ogromnoj podršci crnogorskih građana  i  naše dijaspore,koji su je do sada podržali i potpisali.

Raspravljalo se i o nastupajućim lokalnim izborima koji će se održati u prvoj polovini ove godine i  donijeta je odluka o učešću Liberalne partije na ovim izborima u svim Opštinama gdje LP ima razvijenu infrastrukturu i Odbore, a o načinu izlaska odlučivaće lokalni odbori i najviši organi partije.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me