• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP imenovala najviše organe partije, novi i mladi ljudi u timu

 

Na I konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora Liberalne partije nakon V redovne Konferencije, imenovani su novi najviši organi Liberalne partije, Predsjedništvo, Nadzorni odbor kao i generalni sekretar i portparol.

Glavni odbor je izabrao Predsjedništvo, najuži rukovodeći tim partije, dokazanih i istaknutih pojedinaca, koji će činiti spoj iskustva i mladosti i na najkvalitetniji način voditi LP i jačati liberalnu ideju u narednom mandatu.

Članovi Predsjedništva po funkciji su Andrija Popović,dr. Dubravka Vujičić, Zdravko Šoć, Ragip Deljanin, mr. Jovo Rabrenović, Esad Šainović i Ammar Borančić, pored njih, u Predsjedništvo su izabrani i Slobodan Franeta, Novak Bulajić, Denis Bulić, Vido Drašković, mr. Jovan Rabrenović, Goran Ćupić, Samedin Agović, Munever Balota, Aleksandra Abramović, Goran Skrobanović i Sandra Đurbuzović, uz podršku Glavnog odbora. Dok je na čelo Nadzornog odbora imenovan Nenad Vukadinović, a na konstitutivnoj sjednici Vijeća časti, za predsjednika je izabran Marinko Pavićević.

Predsjednik je imenovao i Generalnog sekretara, Esada Šainovića, dok će portparol Liberalne partije i u narednom mandatu biti Ammar Borančić. Za međunarodnu sekretarku Liberalne partije imenovana je Satka Hajdarpašić kao vanstranačka ličnost.

Glavni odbor je, shodno Statutarnim ovlašćenjima, na današnjoj sjednici većinom glasova suspendovao rad predsjednika Opštinskog odbora Budva, Blaža Rađenovića i Danilovgrad, Rada Perovića zbog teškog i permanentnog kršenja Statuta i Programa Liberalne partije.

Glavni odbor je diskutovao i o aktuelnoj političkoj situaciji i poziciji Liberalne partije na crnogorskoj i međunarodnoj političkoj sceni.

PR služba Liberalne partije


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me