• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

LP: Sa ratnim zločincima na zadatku uništavanja slobode i sreće građana

Za slobodno društvo i građansku državu veoma je opasno šovinističko i nacionalističko ludilo koje nameću ekstremno desne političke struje udružene sa osuđenim ratnim zločincima i klerikalističkim fundmentalizmom.  Pokušaji oživljavanja aveti prošlosti koje je vrijeme odavno pregazilo, neće uspjeti nikada u Crnoj Gori uprkos njihovim stalnim, agresivnim nasrtajima. Ovđe se još jednom potvrdila važnost stalne borbe protiv fašizma, ekstremizma i klerikalizma i zloupotreba društva i slobode.

Osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik proglašen krivim za istrebljenje, ubistva, progone na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi, deportacije i nečovječno postupanje kao i zločine protiv čovječnosti, svečano je ugošćen od strane čelnika DF i vrha Srpske pravoslavne crkve i to u hramu ove vjerske organizacije što je najgnusnija zloupotreba vjere, vjernika i religije u svrhu mržnje i zla.

Sanjariti o takozvanoj Podgoričkoj skupštini, nelegitimnoj i nelegalnoj tvorevini i slaviti tadašnji teror i okupaciju nad narodom Crne Gore čije posljedice osjećamo i danas mogu samo neodgovorni, zlonamjerni i promašeni pojedinci sa svojom izgubljenom politikom koja i dalje tumara kroz tmurne periode istorije. Oni su svi zajedno, jasno je, na istom zadatku uništenja slobode i sreće građana.

Crna Gora ih je odavno smjestila đe im je i mjesto, na smetlište istorije, a naš put ka društvu slobodnih i demokratskih naroda čvrsto je trasiran članstvom u NATO i ubrzo prijemom u EU. Svaki pokušaj ugrožavanja društva slobode, tolerancije i otvorenosti, naići će na snažan otpor među liberalima i svim slobodnim građanima u Crnoj Gori.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me