• 1
  • 2
  • 3
fb1  yt1 

Kongres liberala Evrope, izabrano rukovodstvo, Popović sa liderima

Kongres saveza liberala Evrope ALDE održan je u Amsterdamu. Kongres je okupio liberalne partije svih država Evrope, šefove mnogih država i Vlada i lidere partija ali i preko hiljadu liberalnih delegata. Predsjednik Liberalen partije, članice ALDE, predvodio je delegaciju crnogorskih liberala na najvećem skupu liberala u Evropi.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović na Kongresu je razgovarao sa liderima evropskih liberala i Liberalne internacionale ali i evropskim poslanicima ove uticajne poslaničke grupe u Briselu. Popović se na Kongresu susreo i sa premijerom Slovenije g. Mirom Cerarom i premijerom Holandije g. Markom Ruteom ali i sa liberalnim ministrima mnogih država Evrope.

Na Kongresu je izabrano rukovodstvo evropskih liberala. Oavj savez će i u narednom mandatu predvoditi Hans van Balen, holandski političar i poslanik u Evropskom parlamentu. Van Balen je prepoznat kao značajan prijetlj Crne Gore i njenih liberala. On je nedavno po prvi put kao najviši evropski politički funkcioner posjetio Crnu Goru, kao gost Liberalne partije, i iskazao punu podršku daljem radu Liberalne partije u Crnoj Gori.

Za predsjednika LIBSEEN mreže liberala Jugoistočne Evrope izabran je Roman Jakič, bivši slovenački ministar odbrane. Ova mreža okuplja partije i lidere liberalnih partija država ovog dijela Evrope koje će predstavljati Jakič, koji je veliki prijatelj Crne Gore.

PR služba LPCG


Linkovi

Savjet Evrope – www.coe.int

Evropski Parlament – www.europarl.eu.int

Ujedinjene nacije – www.un.org

OSCE – www.osce.org

Adresa

Južna tribina Gradskog stadiona (ulaz 5)

Ulica 19. Decembra, 81000 Podgorica, Crna Gora

Tel/Fax: +38220220944

E-mail: liberalnapartija@t-com.me